餐廳: 美心皇宮 (屯門大會堂)
資訊:

餐廳: 美心皇宮 (屯門大會堂)
資訊:

2024-12-12 239 瀏覽
每个菜都好吃炸腐衣卷 🔥软肋q弹的腐竹皮包裹着各种菜丝,不仅每一口都裹满了浓郁粘稠的酱汁儿,而且将豆香肉香清香都融在一起🌪️,口感味道都很有层次流沙奶黄包 超满的奶黄馅咬下去在口中瞬间爆浆,🌋一股热流的嘴里激荡,甜蜜的奶香味中带点咸蛋黄味,整体不是特别腻♨️品种很多很多,感觉蛮地道的,不错
每个菜都好吃
♨️品种很多很多,感觉蛮地道的,不错
2024-11-14 578 瀏覽
今日同屋企人去打邊爐,d嘢食已經等得好耐,嘢食黎到,佢既招牌蝦滑同墨魚滑係有陣霉味完全食五到,再食花膠仔一咬竟然有異物係入面,同經理投訴完都好似無乜回應,所以無下次
2024-11-14
2024-11-14 510 瀏覽
本人叫了一個荷葉飯,一眼望落去已經比之前的細了,心諗都算數了,食落口荷葉飯質素真差又硬,個荷葉飯底層的飯還似飯焦咁超硬,我無諗過荷葉飯是這樣的,之後同經理講咗佢話可以換另一樣,我就換了新出的鮮肉臘味飯,臘味飯來到我一食就更加失望都是硬飯,本人對屯門美心出品的食品非常失望。
荷葉飯
鮮肉臘味飯
2024-11-13
其實對美心集團嘅茶樓都唔係特別有好感,除非係包房!今日得我一個人,因為一陣要睇表演就唔想行咁遠,直接喺大會堂旁邊嘅美心皇宮食晚飯就算喇. 知客態度麻麻,一啲笑容都冇😥問咗我要咩茶交帶完就行咗去. 之後我想點餐,又唔見有侍應😅最後點咗一客南瓜煮飽魚,一客油鹽水浸菜心. 兩味菜都唔錯,味道剛剛好. 南瓜軟滑,鮑魚鮮嫩. 油鹽水浸菜心, 菜心好甜,煮得剛剛好👍

2024-10-16
2024-09-26 798 瀏覽
價值觀是最好的評論。這家餐廳的價格合理,提供大量食物,但品質確實有所打折扣,這點是可以理解的。與同級餐廳相比,市場領先品牌並未真正投入心力。同級餐廳通常會更關注食物的溫度,確保大部分菜品都是溫熱的,而這家餐廳在這方面似乎有所不足。然而,值得一提的是,這家餐廳的規模較大,即使在繁忙的時候,你也不必等待太久,這是一個明顯的優點。對於那些不喜歡長時間等候的顧客來說,這無疑是一個吸引人的特點。在整體用餐體驗中,除了食物品質和溫度方面的一些不足之處外,服務態度和環境也是重要的因素。儘管食物可能不盡如人意,但友好且高效率的服務可以為整個用餐體驗增色不少。此外,舒適的用餐環境和快速入座也為顧客帶來便利。總的來說,這家餐廳提供了價格優惠的大量食物,並擁有便利的用餐環境,但在食物品質和溫度方面可能需要更多關注和改進。希望餐廳可以在保持競爭力的同時,提高食物品質,讓顧客能夠享受更完美的用餐體驗。
2023-06-17
15 分鐘 (堂食)
2024-09-23 662 瀏覽
Book左9月7號食爸爸生日晚飯…服務態度真心差,差到不能形容🤬話說食左個片皮鴨,其中一名職員叫我地試唔試用埋個鴨殼炒番一味餸,我地話OK…點知食埋甜品都未有呢味餸,真係不知所謂。呢個都唔係重點,重點係服務態度真係好差…完全唔顧及客人既感受…收碗碟期間,d碟有d汁..之後大大力碟與碟咁叠起,d汁飛到我地d衫…仲有買左個東x堂既蛋糕,叫左五次d職員話上個蛋糕…上黎上去剩係上d碟俾我地,最後叫左第六次先俾個蛋糕我地…以後絕對唔會再幫襯🤬
Book左9月7號食爸爸生日晚飯…
服務態度真心差,差到不能形容🤬
呢個都唔係重點,重點係服務態度真係好差…
以後絕對唔會再幫襯🤬
2024-09-07
2024-07-09 995 瀏覽
平時成日搵平靚正嘅午餐,間中都會同同事去飲吓茶嘅🤭今次就去大會堂美心,只要12點嚟到基本上都唔使等位👍🏻其實點心我覺得都仲係keep到水準好食嘅,不過價錢就唔算平。如果呢個價錢係中環,都可以食到啲環境再好啲嘅。不過仲有推點心車既茶樓真係唔多,所以我覺得都值得黎😆😆❣️個人推介❣️炸紫菜蝦卷蒸牛肉燒賣蒸沙嗲魷魚蝦餃炸魷魚鬚楊枝甘露豆腐花
平時成日搵平靚正嘅午餐,間中都會同同事去飲吓茶嘅🤭

今次就去大會堂美心,只要12點嚟到基本上都唔使等位👍🏻
不過仲有推點心車既茶樓真係唔多,所以我覺得都值得黎😆😆

❣️個人推介❣️
炸魷魚鬚
楊枝甘露
豆腐花
2024-06-23 1033 瀏覽
行完市廣場,去酒樓食個晚飯。今晚叫咗個海鮮自選餐(B) $598:套餐包括(1)上湯加拿大龍蝦配伊麵:有一隻龍蝦份量,一開六,啖啖肉,伊麵軟硬適中,可以掛上上湯。(2)4選1:貴妃雞(半隻)、豉油雞(半隻)、燒雞(半隻)和燒味雙拼揀咗叉燒拼燒腩,叉燒正常,燒腩皮唔脆。(3)點選2款小菜:揀咗一清一濃的:豉汁帶子蒸豆腐:豆腐嫩滑,帶子算大粒,分別食到豆豉味、帶子味和豆腐味😅魚香茄子煲:沒有鹹魚香,是油泡茄子,再配上肉碎。另外點了川芎白芷魚頭鍋$198:煎香半邊大魚頭,配上紅棗、川芎、當歸、白芷、薑等,是喜歡的藥材味,湯頭入口微苦,帶煎過的魚油香,加入豆腐卜和魚麵吸收湯汁,魚麵彈牙,沒有腥味,亦沒有很重的胡椒粉味,不錯。
套餐包括

揀咗叉燒拼燒腩,叉燒正常,燒腩皮唔脆。

(3)點選2款小菜:
揀咗一清一濃的:
魚香茄子煲:沒有鹹魚香,是油泡茄子,再配上肉
碎。

另外點了川芎白芷魚頭鍋$198:

2024-05-10 939 瀏覽
睇食評就睇得多,寫食評都係第1次,係忍唔住,因為。前身是海霸酒樓晚巿食過好多次,轉了美心皇宮後,是第一次光顧晚巿,還要是長輩的壽宴。有屏風間房夠闊落,侍應服務都殷勤。第一道菜乳豬,咩料,隻乳豬無肉嘅,基本上件件都是肥膏。之後芝士焗澳洲龍蝦,龍蝦不是炒完再焗的,食落明顯係用水烚熟的。再到彩鳳帶子,帶子甜豆,味道都是清淡的,都唔緊要啦,當去一去剛才乳豬的油膩吧!下一道瑤柱扒雙蔬,娃娃菜墊底,配上草菇淋上瑤柱。再嚟下一個高湯雞蓉燴官燕,呢個我完全唔識點形容,fusion 嘢,但唔係幾好食。鮑魚扣花菰,食材同個芡汁都係無味,開始覺得自己食緊d乜,連生菜都唔想夾。蒸石斑,雞,荷葉飯都唔洗講。到最後生日宴必備的壽包,芝麻小湯圓紅豆沙,應該都好難難食呱,sorry,我錯了。壽包個餡,究竟係咪蓮蓉呢?好似係麻蓉咁嘅,但味道口感都怪怪地,紅豆沙係唔起沙嘅,湯圓又係無乜味,係咬開粒湯圓見到係黑色,估到係芝麻湯圓。成晚都唔知食左乜,咁就盛惠$6288,仲要係3圍年年都係係屯門擺生日宴,係估唔到今次中伏。一心諗住地點方便,又係大品牌,點都有保證啦,咁就中伏了
睇食評就睇得多,寫食評都係第1次,係忍唔住,因為
2023-07-26 2009 瀏覽
叫左個晚市二人餐,近600蚊,俾左我三個青菜,白菜,菜心,同埋芥菜⋯肉就得個芒果蝦,同埋幾塊叉燒,兩個鵝掌,兩個鮑魚仔。最後上左個咖啡糕,似係超市買果隻⋯真心唔值,態度又一般,上菜唔算快,稻香好好多(除左環境無美心咁好
2023-07-25
2023-04-12 2005 瀏覽
通常一家人諗唔到去邊到食晚飯,就會去美心酒樓,今日有意外收穫,下次又多一個餸可以叫啦!🥢魚香茄子煲熱辣辣,又夠獲氣,惹味送飯之選!🥢蝦籽琵琶豆腐第一次食呢個餸,竟然有意外驚喜! 個琵琶豆腐炸得好好食, 配埋蝦籽味道一流,比起平時食既普通琵琶豆腐更香,唯一缺點就係個餸只有微暖,如果熱食就好啦!🥢鮮檸煎軟雞炸雞好脆,雞皮又香,但係就唔夠酸,唔夠檸檬味!🥢蒜蓉炒芥蘭呢個炒菜好伏,下次真係唔好叫炒菜,寧願叫雜菜煲好過啦~

🥢魚香茄子煲

熱辣辣,又夠獲氣,惹味送飯之選!

🥢蝦籽琵琶豆腐

🥢鮮檸煎軟雞

炸雞好脆,雞皮又香,但係就唔夠酸,唔夠檸檬味!

🥢蒜蓉炒芥蘭

呢個炒菜好伏,下次真係唔好叫炒菜,寧願叫雜菜煲好過啦~
2023-04-06
2023-03-26 1306 瀏覽
拎左網上輪候票後 這間酒樓經常性5分鐘內叫20至30個,令客人需要重新再排過,這門口員工服務態度極差,建議酒樓換門口員工,及重新檢討叫票機制及速度 。 食物還可以吧。

食物還可以吧。
2023-01-29 1653 瀏覽
依家美心就有細食到大,睇住佢越嚟越差。管理極之有問題。先講入座,永遠都係熟客仔入先。咁撳飛嚟做咩?估唔到連連鎖大集團都做啲咁屋村模式嘅管理。唔係熟客仔,永遠都係坐廁所位,門口位。跟住隔離啲空枱就留返比之後熟客仔嚟。大家都俾一樣茶錢 ,點解會有咁嘅差別待遇?再講嘢食。今日星期六去食等咗半個鐘先有一個灌湯餃上台。另外三個點未到。個六十蚊嘅灌湯餃,隻餃子細到不得了。入邊又冇料。個湯得幾條蟲草花。另外個百花蝦。三粒大小都唔同。收人四十幾。冇下次。byebye!
依家美心就有細食到大,睇住佢越嚟越差。管理極之有問題。

另外個百花蝦。三粒大小都唔同。收人四十幾。

冇下次。byebye!
2023-01-28
45 分鐘 (堂食)
第一次食美心皇宮,唔使等位,不過都正常位置覺得唔錯,幾乾淨企理光猛,整體環境中上食物方面覺得中等,叫咗腸粉燒賣之類嘅點心,呢啲都唔錯,燒賣比較肥膩,中間有啲肥肉,不過都可以,腸粉都可以,唔算好多餡料,不過都有少少帶子,還可以。最令我震驚係明蝦角,嗰隻蝦國本身冇乜問題,裏面都有好多蝦,都算爽口,但係最恐怖嘅事出現啦,成隻蝦覺係冰凍到爆炸,好似食緊隔夜餸咁,真係唔知點講好,叫佢換過,估計都冇乜幫助,所以我冇叫佢換。最怕佢拎啲舊嘢去返炸,唔想食到生癌,所以我冇叫佢換,呢樣嘢本身就唔應該上枱。其他嘢都中等啦,不過算啦,估計都唔會再去
第一次食美心皇宮,唔使等位,不過都正常

位置覺得唔錯,幾乾淨企理光猛,整體環境中上

其他嘢都中等啦,不過算啦,估計都唔會再去
今晚同屋企人食飯,選咗578蚊嘅四人餐,其他唔講,單一個片鴨肉(好肥架)再加埋一個蔥薑爆鴨件,應該係片咗肉之後啲鴨骨再炒⋯真係為湊數,如果加一個湯再加一百蚊⋯加埋服務費茶位費三個人八百幾蚊⋯⋯真係好多謝美心啊,越嚟越差,唔想再幫襯
2022-08-15
15 分鐘 (堂食)