2024-06-20
佐賀燒肉谷主打日本🇯🇵九州佐賀縣農場空運直送嘅佐賀和牛🐃,Lv.4 套餐仲可以任食!唔洗講嘢,就呢嗰啦😂!店舖裝潢簡約整潔,設有多張靠窗邊嘅卡位及一般4️⃣人座位,座位非常闊落舒適。自助區方面,有幾款熱盤如咖哩牛腩、豉油雞翼或麻辣牛肉等(會轉換款式🥰),拌飯區,雪糕區,凍櫃有多款前菜、甜品、生果及飲品😍。Level 4 日本佐賀A4和牛海鮮放題 140品+ $658 (+$38 任飲啤酒和清酒)入座後店員先送上一個木盒,內有多款日本🇯🇵直送的佐賀A4和牛🐃:三角嫩肌、薄炙牛肋肉、牛角切、牛肩胛、牛小排及牛肋條,和牛🐃品質極高,雪花又多又密,平均分佈係鮮嫩粉紅的牛肉上,見到已經好興奮🤩,燒的時候感覺更火熱🔥,因為油份高好容易搶火😆,牛肉表面好快變得焦香,油脂滲出,香味四溢🥰。牛肉質感十分軟嫩多汁,牛肉味重,油脂味香,又有陣陣焦香味,每一口都令人回味無窮🤤。極上海鮮拼盤而家店舖做緊痛風海鮮祭😂,只要點Lv.2或以上就有得送;Lv.2 送精選海鮮拼盤,Lv.3 或 Lv.4就送極上海鮮拼盤😍,入面有新鮮甜美的日本蠔、帆立貝及聖子,口感結實彈牙的虎蝦🦐及鮑魚,仲有嫩滑鮮甜的白鱔。海鮮質素相當好,希
Level 4 日本佐賀A4和牛海鮮放題 140品+
$658 (+$38 任飲啤酒和清酒)
極上海鮮拼盤
而家店舖做緊痛風海鮮祭😂,只要點Lv.2或以上就有得送;Lv.2 送精選海鮮拼盤,Lv.3 或 Lv.4就送極上海鮮拼盤😍,入面有新鮮甜美的日本蠔、帆立貝及聖子,口感結實彈牙的虎蝦🦐及鮑魚,仲有嫩滑鮮甜的白鱔。海鮮質素相當好,希望食完唔會痛風🤣。
和牛🐃可以透過QR code encore,我哋唔知點咗幾多次三角嫩肌、薄炙牛肋肉、牛肩胛及牛小排🤣,再食埋薄牛舌、厚牛舌、原條魷魚🦑、牛角包🥐(即烤勁香脆😍)、新鮮泡菜(比一般韓式料理店更好食)等,已經好飽....但係仲未滿足,最後黎一杯MÖVENPICK,就真正完滿結束🤣。