2020-12-25 250 瀏覽
每次去東大街,咁多年第一時間一定衝左去安利排隊,但有日睇完<<難得有傳人>>介紹王林記後,我就心思思想試下其實兩間基本上賣既食物款式都差唔多,王林記仲多少少,有埋碟頭飯,脆脆包坑腩香蔥魚蛋撈粗王林記最出名係手打魚蛋,當然要叫啦,香蔥魚蛋爽口彈牙,仲有一樣佢個魚蛋贏晒隔離舖,就係無咁咸,得3粒真係好少呀坑腩亦都有好多件,真坑腩部位,肉質好腍,牛腩味香濃魚蛋坑腩雖然好出色但都唔夠呢個主角搶眼,就係佢個辣椒油,真係好好好香,非常好食,我筆到停唔到手,就黎成羹就咁放入口架啦😂😂奶醬脆脆豬脆脆豬都烘得幾鬆脆,奶醬又係一d都唔吝嗇,多到漏晒西多士西多士唔夠鬆脆,外層偏淋身,成個質感爭d,一般安利同王林記兩間都各有千秋,我就覺得粉麵王林記勝,安利就多士西多勝,唔掛得兩間係東大街屹立多年啦👏🏼👏🏼

坑腩香蔥魚蛋撈粗
坑腩亦都有好多件,真坑腩部位,肉質好腍,牛腩味香濃

奶醬脆脆豬
脆脆豬都烘得幾鬆脆,奶醬又係一d都唔吝嗇,多到漏晒

西多士
西多士唔夠鬆脆,外層偏淋身,成個質感爭d,一般