2016-11-16
今日係銅鑼灣周圍行,本來諗住去灣仔食飯,跟住突然見到呢間餐廳.之前係網上都有睇過,今日咁岩見到就走左入去試下。一入去可能我地都比較早,所以唔洗等都已經有位。Snack(吞拿魚脆餅及雜菜撻 )餐廳在客人叫野食後就會立即提供小食,吞拿魚脆餅及雜菜撻俾人感覺好精細,作為餐前嘅小食,入口夠脆身,而且味道唔會太重,為餐飯開左個好開始。Cream of Watercress Soup($75)好小西式餐廳會有西洋菜湯,而且餐廳仲要係餐廳自家製嘅,入口夠晒香滑。French Tomato Salad with Grana Padano($88)進口嘅蕃茄配上芝士(Grana Padano Cheese) 感覺超矜貴,因為平時我們食的蕃茄非常不一樣,每種蕃茄入口嘅味道都不一樣配上芝士嘅效果亦有不一樣,所以一碟salad有六種感受真係幾特別Abalone & Watermalon Salad $108黑松露味道嘅西瓜你食過未,呢度就有喇,入口有啖啖黑松露配上清甜嘅西瓜,真係味覺上有極大嘅衝擊,另外飽魚入口口感十足,而且味道唔會太咸配上西瓜真係有種特別清爽嘅感覺Smoked Eel & Caviar wi
一入去可能我地都比較早,所以唔洗等都已經有位。 Snack(吞拿魚脆餅及雜菜撻 )
餐廳在客人叫野食後就會立即提供小食,吞拿魚脆餅及雜菜撻俾人感覺好精細,作為餐前嘅小食,入口夠脆身,而且味道唔會太重,為餐飯開左個好開始。 Cream of Watercress Soup($75)
好小西式餐廳會有西洋菜湯,而且餐廳仲要係餐廳自家製嘅,入口夠晒香滑。 French Tomato Salad with Grana Padano($88)
進口嘅蕃茄配上芝士(Grana Padano Cheese) 感覺超矜貴,因為平時我們食的蕃茄非常不一樣,每種蕃茄入口嘅味道都不一樣配上芝士嘅效果亦有不一樣,所以一碟salad有六種感受真係幾特別 Abalone & Watermalon Salad $108
黑松露味道嘅西瓜你食過未,呢度就有喇,入口有啖啖黑松露配上清甜嘅西瓜,真係味覺上有極大嘅衝擊,另外飽魚入口口感十足,而且味道唔會太咸配上西瓜真係有種特別清爽嘅感覺 Smoked Eel & Caviar with Waffles($108)
鱔嘅份量都算多,肉質嫩滑煙燻味十足,配上淡淡鹹味的三文魚子及格仔餅,真係好新鮮,因為好小地方會有提供。 French Spring Chicken & Foie Gras Pate with Berry Juice($240)
鵝肝入口夠晒香,一啲都唔會乾,加上藍莓汁,仲啖啖藍莓味,而且法國春雞整得夠嫩身而且夠晒熱,餐廳果然係即叫即整,
餐廳絕對值得一讚,因為好多食物都同一般嘅餐廳好唔一樣真係好似發現新大陸咁,絕對值得再黎