2022-01-16 31 瀏覽
假日獨自一個人,去咗銅鑼灣東院道跑步,跑完步之後,途經禮頓道希雲街,見到有間新開的新派麵店名字叫做大鑊,🤩環境亦很特別非常型格。😎好奇哋進入去試吓如何大鑊,😂坐低之後枱面已經有餐牌介紹,我就自己選擇,河粉、雲吞、墨魚丸、魚腐、通菜、鹵水豬大腸、湯底係自家熬製36小時花膠大筒骨湯,😚小食要麻辣鴨腎,飲品醒神咖啡少冰。😋等咗一陣子,我碗湯河粉到了我面前,😆馬上用湯羹飲咗一啖湯,果然真材實料,😇豐富骨膠原加上豬骨濃湯,確實好好飲,雲吞有原隻蝦做餡料,新鮮爽口,😉滷水豬大腸好入味夠晒腍,😄味道非常好食,墨魚丸爽口彈牙,小食麻辣鴨腎醒胃有𡁻口,😳醒神咖啡,好有香濃咖啡味,係合格的水準。☕️店員的服務態度非常有禮貌,😝真係大「鑊」全勝,我會誠意推介朋友嚟試試!🥳