2015-07-02 727 瀏覽
8點半黎到,要等6張枱,9點入得。呢度好處係唔會坐得太密。首先黎到唧係火炙芝士玉子壽司($13)芝士同玉子經火炙後味道融為一體,非常好味三文魚腩刺身($60)刺身好厚又大件,肥美味濃郁,正!等左陣再上左帶子鰻魚反卷($48)裡面的鰻魚同好多青瓜絲放埋一齊令鰻魚唔會搶哂d味,唔錯但唔算特別出色。一路食覺得都唔錯,不過食完呢三樣野之後就等左好耐好耐都冇野再上。正想追單嘅時候,就見到有一碗角切魚生飯拎左比附近一張枱,之後過一陣果張枱叫返侍應比左碗飯佢地,見到侍應拎左碗飯比切刺身師傅,佢地兩個人四目交頭左一陣之後望左我地幾次,由於我地坐位對正佢出刺身飯果個位,一直望住佢嘅一舉一動,佢地見到我地一直望住佢地,跟著我就聽到侍應同刺身師傅話咁冇辦法la跟著就唔要果碗飯,然後整返另一款刺身飯比隔離枱。呢一連串嘅舉動令我地覺得佢地係咪比錯左我地碗飯比附近果張枱,果邊嘅人客搞左陣突然發現唔係佢地叫嘅而退返,而呢度嘅員工就想將碗飯直接比返我地。雖然我地最後食果碗係睇住佢新整,但係呢一連串嘅舉動令人很不安。繼續講食物,呢個我地叫嘅係辣味角切魚生飯($50)魚生飯加左一些天婦羅的炸粉在飯上增加左口感,魚生份量都
8點半黎到,要等6張枱,9點入得。呢度好處係唔會坐得太密。

火炙芝士玉子壽司

三文魚腩刺身($60)刺身好厚又大件,肥美味濃郁,正!
三文魚腩刺身

帶子鰻魚反卷

一路食覺得都唔錯,不過食完呢三樣野之後就等左好耐好耐都冇野再上。正想追單嘅時候,就見到有一碗角切魚生飯拎左比附近一張枱,之後過一陣果張枱叫返侍應比左碗飯佢地,見到侍應拎左碗飯比切刺身師傅,佢地兩個人四目交頭左一陣之後望左我地幾次,由於我地坐位對正佢出刺身飯果個位,一直望住佢嘅一舉一動,佢地見到我地一直望住佢地,跟著我就聽到侍應刺身師傅話咁冇辦法la跟著就唔要果碗飯,然後整返另一款刺身飯比隔離枱。呢一連串嘅舉動令我地覺得佢地係咪比錯左我地碗飯比附近果張枱,果邊嘅人客搞左陣突然發現唔係佢地叫嘅而退返,而呢度嘅員工就想將碗飯直接比返我地。雖然我地最後食果碗係睇住佢新整,但係呢一連串嘅舉動令人很不安。

繼續講食物,呢個我地叫嘅係辣味角切魚生飯($50)魚生飯加左一些天婦羅的炸粉在飯上增加左口感,魚生份量都唔少,不過碗飯一d辣味都冇,而且飯是熱的仲令到刺身都熱埋,唔好食

辣味角切魚生飯

日本生蠔($45)終於上,沒有其他食評所講嘅大隻,而味道好淡好一般,超市賣壽司果邊的生蠔都比佢美味,失望!
日本生蠔

最後上埋天婦羅($52)有三件蝦天婦羅,二件蕃薯,一件茄子同一件南瓜,炸粉算係薄但係味道未至於令人覺得不可不試。
什錦天婦羅(三蝦四菜)

雖然食物有部份係唔錯,但係見左咁嘅情景就令我唔敢再黎lu
2015-07-01
火炙芝士玉子壽司