2017-03-08 294 瀏覽
今天剛途經柴灣工作,大家都好肚餓,但只得45分鐘時間食飯,唯有在附近找間快餐, 快快填肚,我地見到百份百餐廳, 我地立即走入去我地立即點左紅白鴛鴦焗炒飯底配熱咖啡,咖哩牛坑腩白飯配熱檸茶, 滋味焗鮮茄豬扒意粉配熱檸檬菜蜜 咖哩牛坑腩白飯:白飯份量大, 不過咖哩味道一般, 牛坑腩不太焾, 有些攝住同黏住牙😰紅白鴛鴦焗炒飯底: 芝士極多,白汁邊比紅汁邊好, 白汁的雞扒有切開, 豬扒無切😰趕時間仲要切真的……蕃茄汁好酸, 炒飯不是無每粒飯都有蛋滋味焗鮮茄豬扒意粉:芝士極多 不過豬扒無切😰趕時間仲要切,真的……,蕃茄汁好酸,酸到牙軟,意粉無味,真的是剛剛烚完立即放入飲品:一般後記:不過真的好快上菜, 所以才趕得切45分鐘完成午飯, 因此食得飽就算啦!
咖哩牛坑腩白飯配熱檸茶
紅白鴛鴦焗炒飯底: 芝士極多
紅白鴛鴦焗炒飯底配熱咖啡
滋味焗鮮茄豬扒意粉:芝士極多
滋味焗鮮茄豬扒意粉配熱檸檬菜蜜
飲品:一般
熱咖啡(左)熱檸茶(中),熱檸檬菜蜜 (右)