3天前
🇭🇰荃灣海之戀老掌櫃東北菜館 百幾蚊片皮鴨物超所值環境方面,餐廳乾淨企理。今次我哋點咗幾道菜,以下係詳細介紹:1️⃣ **水煮牛肉** ($118) 🥩 - 牛肉底下有紅薯粉,辣度適中,唔會太辣,剛好刺激美女。牛肉雖然唔算大塊,但口感味道都不錯。2️⃣ **北京填鴨(半隻)** ($168) 🦆 - 鴨肉唔會太肥,每個人口味不同,我同先生都鍾意呢種口感,百幾蚊食到呢個質素真係物超所值!3️⃣ **鴨兩食茄子炒** ($60 加) 🍆 - 鴨肉骨比較多,不過茄子吸收咗鴨肉嘅香味,味道非常好,搭配米飯剛好。4️⃣ **高力豆沙** ($13 一個) 🥟 - 高力豆沙外皮煙煙韌韌,甜度剛好,味道非常好,作為飯後甜品非常適合,值得推薦!片皮鴨咁抵食,高力豆沙出色❤️有機會會再來試下其他菜式!🚩荃灣大河道100號海之戀商場2樓2006-2008號舖#海之戀 #老掌櫃 #荃灣美食 #東北菜 #水煮牛肉 #北京填鴨 #茄子炒 #高力豆沙 #香港美食 #食評 #聚餐 #餐廳推薦 #美味 #輕食 #中式料理
百幾蚊片皮鴨物超所值
1️⃣ **水煮牛肉** ($118) 🥩
2️⃣ **北京填鴨(半隻)** ($168) 🦆
3️⃣ **鴨兩食茄子炒** ($60 加) 🍆
4️⃣ **高力豆沙** ($13 一個) 🥟
片皮鴨咁抵食,高力豆沙出色❤️有機會會再來試下其他菜式!
🚩荃灣大河道100號海之戀商場2樓2006-2008號舖