2024-04-27
彌敦道隱藏住一間晚飯食fusion特色西餐 到晚上九點多會搖身一變成為氣氛滿滿的bar. 餐廳從門口等待位置 走廊 用餐地方 室外 甚至廁所都是打卡位。使用桃紅霓虹燈做主調 走半歐陸式設計。雖然同名字好像扯不上關係 但呢個就係佢哋嘅特色. 揭開menu唔難見到唔少創意料理 都係中式搭日式 日式搭西式咁。就連雞尾酒都落咗唔少功夫 以中國四大美人或者名畫家命名。 📚豆腐火腩 128絕對唔係茶餐廳嗰啲! 燒五花腩 中層系玉子豆腐 下層係焦糖甜洋蔥 再加自家製豆腐puree 做點綴。三種層次 四種口感👍 📚皮蛋risotto 188比想像中小皮蛋味 可能係想迎合下西方口味?基本上撇除上面嘅皮蛋蓉 感覺與一般risotto無異。個人建議叫得都係鍾意食皮蛋 可以將皮蛋味大膽啲💪 📚立鱗燒馬頭魚 228呢個係用日式煮法融合。將滾油淋上魚鱗上 每塊魚鱗都會樹立 閃閃生輝。魚脂豐富 配合自家製 雜錦青椒蓉一齊食 取得不錯平衡🤌 📚椰子mousse。楊枝甘露 128偏酸嘅楊枝甘露同自家製椰子mousse 一齊食 剛好可以互相平衡。不太甜 仲食到粒粒椰絲~
📚豆腐火腩 128
📚皮蛋risotto 188