2024-04-23 334 瀏覽
灣仔區有好多唔同類型既Cafe 但係有得睇藝術品 環境又舒適 咖啡又好飲 我諗就淨係得依間OWO✨睇佢舖面可能你會以為佢係花店🤣但千祈唔好誤會 佢確實係一間Cafe一入到去 木系風格 環境好舒服 店主同我地分享OWO 係Original Without Ordinary 的縮寫意指原創而不受拘束的空間店主對咖啡同藝術設計都好有諗法所以將各方面融合佢地會定期同唔同既藝術家合作舉辦小型作品展店主細心又好有耐性向我地介紹每幅畫作既特別之處 今次佢地係同英國藝術家Tony Cheng 合作除左畫作之外仲推出左期間限定由Tony設計的”Feel of Vision” Tea Set加上鴛鴦特飲包括有青醬煙三文魚撻/雞胸多士/蘋果撻/貝殼蛋糕用咖啡將把藝術及設計帶進日常生活當中Yorkshire Tea調配而成的鴛鴦特飲飲到牛奶天然甜味茶味同咖啡味好平衡唔會比其中一樣蓋過owo Cafe 同好多唔同類型既業界合作會有唔同既精品 藝術作品係到寄賣另外仲有Humm Kombucha賣係一款純素 有機既飲品含有豐富益生菌 幫助腸道健康✨非常喜歡用上本地元素加入係藝術當中 希望世界各地既人都可以欣賞到香港
灣仔區有好多唔同類型既Cafe
睇佢舖面可能你會以為佢係花店🤣