原本係諗住去金鳳買個雞批黎食, 但係未出爐. 失望而回之際, 比我見到斜對面有間權記嘩, 我都成兩年冇食過權記. 以前唔識食既我, 今次又唔執輸等自己回憶一下, 從拾返失去既記憶一入去, 11點幾都幾多人, 亦都好多人好似我咁一支公去食.搭台既情況少不免.我去左最入o個張圓台坐. 坐低之後發覺地下有一旦黑色既香口膠漬.omg, 我最憎見到哩d 野, 一見到真係反胃. 但我已經叫左碗雲吞麵, 又廢事轉位咁麻煩最後好彩搵到張凳遮一遮等自己睇唔到.雲吞麵, 見到真係o 咀!我好耐冇見過d 咁大粒既雲吞, 仲有成3粒, $10 真係超值哩個就係乒乓波雲吞? 我覺得佢大到進化成桌球雲吞啦我每食一粒雲吞都好細味品嚐, 佢唔止大粒咁簡單, 係真係好食咸料完全唔馬虎, 我數過每粒雲吞入面坐底有3隻蝦, 有隻細d 似係雪蝦, 另外大隻o個隻係鮮蝦, 有蝦味而且超級爽口豬肉夠實唔霉, 而且仲好香油味, 有少少似麻油味, 我都唔知o個浸係咩油lu名乎其實皮薄咸靚!至於河粉都係用幼河粉, 冇榮記既厚身, 但都算彈牙$10 有個咁頂級既質素真係物超所值!睇返下面個食評先知原來變相加價, $11 一碗有4粒雲吞喎

搭台既情況少不免.

最後好彩搵到張凳遮一遮等自己睇唔到.

雲吞麵, 見到真係o 咀!

哩個就係乒乓波雲吞? 我覺得佢大到進化成桌球雲吞啦

名乎其實皮薄咸靚!

至於河粉都係用幼河粉, 冇榮記既厚身, 但都算彈牙

$10 有個咁頂級既質素真係物超所值!
睇返下面個食評先知原來變相加價, $11 一碗有4粒雲吞喎, 咁我寧願比多$1 食多粒啦!
  • 雲吞