2011-05-02
之前黎世華食過午餐都覺得幾OK,今日同朋友行至呢頭附近搵食,突然記起世華,既然朋友未黎過,於是就帶佢試下!我地叫左個中式兩餸客飯套餐,由於我同朋友有野傾所以由6點半左右坐到9點,雖然係星期六但點解食客都咁少?喺尖沙咀區,仲要係晚飯黃金時間,呢度嘅食客竟然只係佔全餐廳嘅3分之1???唔通食物水準同服務態度有關??? 個中式兩餸客飯套餐:兩個白飯+兩個餸+兩杯餐飲。另外,我地加$50叫多個冬陰功湯! 粉絲肥牛煲:賣相OK,份量都幾夠,而且聞落都幾香!但食落就唔夠鑊氣,D粉絲同肥牛都唔夠香口、唔夠入味! 咕嚕肉:有青紅椒,菠蘿同洋蔥,不過D肉有D韌! 冬陰功湯:小窩上檯,熱騰騰好吸引!夠香又好味,辣度適中,唔錯!論食物水準,似乎比我上一次黎真係差左D!同埋人客唔多但仍出現漏單情況,叫個侍應追追,佢居然一邊應即刻去追,但卻繼續喺度執檯擺餐紙?!認真莫名其妙,咁即係敷衍地回應客人唧!。。。
咕嚕肉:有青紅椒,菠蘿同洋蔥,不過D肉有D韌!