2021-12-05 496 瀏覽
好耐都冇嚟過花園餐廳鋸扒,以前記得細細個去到旺角就好想去花園餐廳鋸扒,後尾我記得好似轉左舖頭選擇左另外一間叫做第尾牛扒,我唔記得咗咩原因係咪因為佢好食啲啊?今次喺觀塘諗唔到食乜見到花園餐廳,咦都好喎,橫掂咁耐無幫襯,一於今晚鋸扒,去到間餐廳環境都好大,裝修就係以前嗰啲,我餐牌都冇睇就話要T骨牛扒,我記得細細個嗰塊T骨係大到嚇死人,我選擇咗紅湯,即係羅宋湯,餐包同湯嚟到,嘅味道都係我印象中嗰啲,方法T骨牛扒嚟到,點解我覺得以前大好多嘅?不過算啦我冇所謂,我選擇左蒜蓉汁,當我食返牛扒嘅時候,我發現咗一個問題,原來有啲嘢變咗就返唔到轉頭,可能近呢十年八載都係食一啲冇醃過嘅牛扒,當食返一啲有醃咗嘅牛扒就唔係好鍾意食,佢又唔係唔好食只不過我唔鍾意食,不過叫咗就費事嘥啦,點都會食晒佢。我想食下諗到佢似咩啦,就係我記得以前花園餐廳同大家樂係有分別㗎,依家就好接近,咁所以⋯⋯
T骨