2024-07-03
下午茶時段經過崇潔街,咁啱見到新開嘅越南餐廳🍴夏天真係太熱🥵,諗到越南啲撈檬酸爽肯定消暑開胃🤤仲有大大個餐牌寫曬價錢食物🥘感覺很好👍餐廳環境:好乾淨&我同男朋友入到去第一個感覺係冷氣🩵真係透心涼❄️食物方面:主食嗌左佢地嘅招牌河內燒豬肉撈檬!!$65蚊價錢真係超值✨好大碗~豬肉😋豬頸肉😎豬肉丸有啲香茅 整到啱啱味道好足 食落一啲都唔油膩 配合埋佢旁邊既薄荷葉配合埋佢既酸甜汁汁 好快就食完😭😭配菜方面:我哋就叫左手工脆春卷,外皮好香脆🫔入面仲好足料架!🤩我以為可以一啖食完一條!點知大條到要分2啖食😋😋然後仲叫左個下龍灣手工墨魚餅🍥,鮮甜之餘又好Q彈😭😭,餐廳仲俾埋辣椒醬添!!男朋友配埋辣椒醬食,佢話真係有少少辣㗎😋😋,但係食落好滿足💓💓飲品方面:夏天點都一定嗌凍飲㗎啦🤪所以我就揀咗杯芒果沙冰🥭,沙冰好足料😧!入邊仲有百香果,唔會太酸,亦都唔會飲到太多冰,成杯都係好濃肉嘅芒果配合埋百香果!!大大杯真係抵到爆😭🥭我男朋友就揀咗越式特色凍青檸茶🍋呢個飲落去好清新🍋🟩,口感都好清甜!!比普通嘅檸茶仲加清!!整體嚟講服務態度好好🥰價錢性價比都好高,環境乾淨衛生✨最緊要有個大大冷氣😋食物質素都非常之
整體嚟講服務態度好好🥰價錢性價比都好高,環境乾淨衛生✨最緊要有個大大冷氣😋食物質素都非常之好🧡超級推介😎😎