2021-12-29
Maru終於都開到嚟旺角朗豪坊,雖然佢都有唔同分店,但呢度我對我嚟講就超級就腳,即刻拉埋老公去食!鍾意Maru 嘅Pizza咁多款式,有咸有甜,有創意有傳統,唔同size唔同style非常多元化!食邪惡食物之前,梗係要懶健康咁叫個沙律!呢個蜜糖柚子花園幾有驚喜,沙律菜夠爽脆,而且呢個沙律有核桃、杏仁片等,加上少少蜜糖同柚子醬, 酸中帶甜好醒胃!沙律面頭仲舖滿巴馬臣芝士碎,食落帶點咸香,簡單一個沙律,但層次感極豐富!PIZZA選擇咗群蟹派對,原因好簡單,就係因為個名夠吸引!! 而且話晒係海鮮,食落感覺無咁HEAVY~每件PIZZA拎起都見到拉絲芝士,PIZZA批底厚薄適中,批邊做得鬆軟唔會死實實,一件接一件食都唔覺得漏,VERY GOOD!另外點一份燴海鮮,有青口、虎蝦、帶子、同魷魚,好豐富!最估唔到係伴碟嘅麵包原來咁大份,但由於個包吸滿晒海鮮汁非常好味,雖然我地只有兩個人一樣全數K.O.~最後嘆杯玫瑰茶,清清熱氣舒下喉~ 已經傾定下次叫多兩個Friend黎試多兩款批同隔離枱食得好開心嘅炸雞~~!
最後嘆杯玫瑰茶,清清熱氣舒下喉~ 已經傾定下次叫多兩個Friend黎試多兩款批同隔離枱食得好開心嘅 炸雞~~!