2024-03-28 499 瀏覽
叫左cheeseburger, 同朱古力香蕉shake. 個burger 一打開兩個感覺: 1. 個包唔挺身, 以近乎100 蚊個包你俾兩pat好似濕水紙巾既野我叫bun, 然後你話強調質素我真係得啖笑2. 好多水, 配料同漢堡牛肉夾埋既水份溝淡哂d醬料同牛肉既味, 另外兩片patty似碎牛多,散修修, 你可以話呢個係無添加既表現, 但味道上無煎香或火爐味真係好失望。 以前加拿大食Harveys個價得佢一半有包有薯條有飲品, 重點係人地有backyard bbq既味道, 但 five guys係乜都無, 只係有一pat野, 好大攤水, 同果張包裝紙。 Shake除左甜就係得個甜,香蕉同朱古力mix 果個味道同質感完全欠奉。 呢間野真係不可一, 不可再。 overrated. 應該全線撤出香港指日可待