朋友飯叙,選址spaghetti360。一嚟係因為想嚐新,二嚟係想睇下佢同spaghetti house有幾唔同。一打算餐牌,感覺有d似日式café嘅menu,多左d石鍋類食物,其實好似都無咩分別…另外都有d套餐,而散叫主菜可以加20蚊要多一個酥皮湯同埋餐飲。我地決定叫一個pasta加一個pizza,再每人加20蚊轉餐。Pasta就叫左忌廉汁海鮮意粉同埋360pizza~酥皮湯就一紅一白。首先紅白酥皮湯上場,一貫spaghetti house嘅酥皮湯,另外加上忌廉汁海鮮意粉都穩穩陣陣嘅味道,無驚喜亦都無驚嚇。360pizza反而令我地估佢唔到,首先一出嚟~我朋友就講左句唔係圓嘅!!雖然唔係圓,但又幾好食,配料有煙肉同白烚蛋,食落去有少少咸香但又令我好有食早餐嘅感覺,而埋單就剛好200蚊,食完之後真係忍唔住諗,其實點解要開副線呢,無論價格味道整體感覺除左個餐牌我都覺得係spaghetti house。如果餐廳真係想創新而又要擺脫主線嘅影子,睇嚟要再諗下點做了。
360 PIZZA
一紅一白酥皮湯