2010-07-06 5 瀏覽
最近有朋友介紹銅纙灣有間新既台灣牛肉麵,叫我黎試下,前日經過銅纙灣廣場二期,見到有的人響度等位,我估就係呢間,就入去睇睇。因為只有一個人,就同人搭檯唔使等,裡面既地方真係細小小,但只係食過lunch,就無嘜所謂啦。點左個紅燒牛肉麵,差唔多等左十分鐘,牛肉麵就上檯。我唔係嘜野飲食專家,但係我覺得的牛肉味真係幾香,賣相都唔錯,好似同香港平時食開既牛腩麵底有的唔同,飲了幾啖湯,覺得驚奇既唔確喉,無嘜味精的覺感。牛肉唔會太淋,口感我覺得都唔錯。我比較仲意配菜用既鹹菜,好似其他店無呢樣野,有的的特別。價錢42蛟,比食茶餐廳貴一些,但有時換下口味都唔錯。 我地香港人應該對外來的師傅有要點風度,因為我覺得有的食評裡面既內容真係想固意攻擊人地,我自己食完既感覺差很多,因為我真係覺得幾好食。
sorry,只照了一張
2010-07-04
8 分鐘 (堂食)
sorry,只照了一張