2021-05-22
今日帶媽黎食台灣野,依間餐廳長期都好多人排隊呀,一直都冇時間食到,,所以我地今日就1230黎到食...果然冇令我失望魯肉飯(細) $28 超好味😋,啲肥豬肉好軟,味道岩岩好,少少甜甜地,另外仲配搭左肉鬆,口感一流,好似係台灣食果種味道,啲汁撈飯勁好食😋好野味,細細碗岩小朋友或者細食既女人御品三寶牛肉麵 $98呢個牛肉麵真係冇得頂,啲牛筋腩好淋,勁易咬,仲要好足料,有牛腩牛筋同埋金錢肚,真係無得頂呀,重點係個湯底真係無得輸,平時食麵都唔會飲湯既媽媽忍唔住成碗湯都飲晒,佢一路食一路話啲湯好好飲🤣🤣,我想兒子的湯真係幾惹味😅台式芋米糕$28呢個感覺好似食緊蘿蔔糕,不過佢外邊有一層好脆嘅表皮,入邊個口感就好似比蘿蔔高甘,都幾好味😋環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務:👍🏻👍🏻👍🏻📍春水堂人文茶館 (創紀之城五期(apm)) Chun Shui Tang Cultural Tea House (apm Millennium City 5)觀塘觀塘道418號創紀之城五期apm一樓L1-1號舖Shop 1, 1/F, Millennium City 5, apm, 418 Kwu
魯肉飯(細) $28
御品三寶牛肉麵 $98
台式芋米糕$28
環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務:👍🏻👍🏻👍🏻
📍春水堂人文茶館 (創紀之城五期(apm))
觀塘觀塘道418號創紀之城五期apm一樓L1-1號舖
Shop 1, 1/F, Millennium City 5, apm, 418 Kwun Tong Road, Kwun Tong