2024-11-07 1997 瀏覽
我好少寫食評,但做得好真心係想支持下香港食店! 行去女人街行咗一輪,最後揀咗Tamarind泰國菜,食物好食,餐廳服務和裝修都好出色!!一進去未完全full house,滿咗一半左右,server都好耐心咁介紹有咩好色,並根據我地口味提供建議,最後揀咗和牛炒河、招牌蟹肉炒飯同和牛船麵,食物搭配好好,整體口感層次分明,開胃開胃,有別於一般港式泰菜。再望下原來佢地係open kitchen,睇到入面啲泰菜師傅喺度講緊泰文,又煮緊野食咁,幾過癮。餐廳裝修充滿咗泰國元素,好似去咗泰國街頭咁,有7-11吊燈、dead pool graffiti (btw, 好型!) 最正係有個位有街頭小食檔咁,有feeeeel,推介大家試下~下次試下其他餸
我好少寫食評,但做得好真心係想支持下香港食店!

2024-11-06