2025-01-10 126 瀏覽
📍 「隱町」尖沙咀估唔到尖沙咀有一間好隱世嘅小店喺外面經過一啲都唔起眼而且入邊座位亦都好少全部都係吧枱圍住師傅可以睇到師傅嘅煮嘢食既英姿睇到每一種食材嘅新鮮!而且仲可以同朋友飲返兩杯🍻的確係一種打工仔辛苦後嘅享受😋✨燒雞尾用上日本雞尾,於爐邊慢烤,烤出多餘油份,帶出酥脆感,內裡軟滑滲出雞油香味!✨牛舌心口感軟嫩,多汁又有嚼勁外脆內軟肉汁噴發油脂的感覺剛剛好!✨時令日本生蠔大大隻生蠔🦪我個口甘大都放唔哂😀配青桔啫喱,中和生蠔既海水味好新鮮既感覺!✨ 鰤魚刺身魚身豐美細膩、風味鮮甜、脂膏豐腴🐟✨ 練紫蘇墨魚串爽口彈牙有驚喜🩷✨ 明太子山藥厚切的山藥,溫火慢烤後的口感十分鮮脆,上層的略烤過明太子讓山藥提甜,盛盤時最後灑上的七味粉在山藥原本的味道上更加提香。✨ 燒飯團飯團經過慢火燻烤後,脆脆的外殼,內部的米飯軟糯香甜,一口咬下去外脆内軟!✨ 雞頸肉稀少部位,也就是俗稱的雞頸肉口感非常Q彈有嚼勁✨ 銀杏健康嘅銀杏,輕輕燒過,帶走咗本身嘅苦澀味!✨ 汁燒雞肉蔥串滿滿既青蔥紫洋蔥碎,食落爽脆,雞肉的雞汁亦都係爆開,沾滿喺洋蔥碎上面!✨豚肉生菜卷本身只係一個好簡單嘅串燒,但係配上蘋果胡麻醬,成個感覺好

📍 「隱町」尖沙咀

估唔到尖沙咀有一間好隱世嘅小店
喺外面經過一啲都唔起眼
而且入邊座位亦都好少
全部都係吧枱圍住師傅
可以睇到師傅嘅煮嘢食既英姿
睇到每一種食材嘅新鮮!
而且仲可以同朋友飲返兩杯🍻
的確係一種打工仔辛苦後嘅享受😋

✨燒雞尾

✨牛舌心
口感軟嫩,多汁又有嚼勁外脆內軟
肉汁噴發油脂的感覺剛剛好!

✨時令日本生蠔
大大隻生蠔🦪我個口甘大都放唔哂😀
配青桔啫喱,中和生蠔既海水味
好新鮮既感覺!

✨ 鰤魚刺身
魚身豐美細膩、風味鮮甜、脂膏豐腴🐟

✨ 練紫蘇墨魚串
爽口彈牙有驚喜🩷

✨ 明太子山藥

✨ 燒飯團

✨ 雞頸肉
稀少部位,也就是俗稱的雞頸肉
口感非常Q彈有嚼勁

✨ 銀杏
健康嘅銀杏,輕輕燒過,帶走咗本身嘅苦澀味!

✨ 汁燒雞肉蔥串

✨豚肉生菜卷
本身只係一個好簡單嘅串燒,但係配上蘋果胡麻醬,成個感覺好清新!

✨青葡萄豚肉卷
葡萄汁可以去除豚肉嘅油膩感!