2024-12-28
今日同朋友嚟元朗覓食,佢話呢間法國小屋好多人介紹,我地都嚟湊下熱鬧。呢到主打甜品,但都有意粉同鹹(甜)品,lunch set等。我地先叫左個招牌千層芝士薯片伴沙律一齊食。熱辣辣焗起,片片薯片加上拉練效果嘅芝士,好夾又邪惡,好味道,搭配清新沙律可以平衡下。午餐另有跟配飲品。之後就食甜品,揀左呢到大熱嘅窩夫同蘋果批。招牌窩夫如果有點選午餐,可以優惠價$28追加半份招牌窩夫。窩夫烤得非常香脆,食落又有蛋香,口感又好,外脆內鬆。好味到我地再追加窩夫🤣香蕉朱古力窩夫賣相好吸引,同樣鬆脆香口,朱古力醬配搭香蕉甜得嚟唔會覺得膩!真係好味道!蘋果批因為呢個見網民話好食,但真係已經幾飽,所以點左半份,真係非常推介!!一片片蘋果片鋪係表面,仲有焦糖醬,重點係個批底好好食,比起坊間好多甜品店出色好多,而且呢款蘋果批我覺得更加好味,批底唔會太厚,酥脆可口。佢聖誕期間都有推出左唔少菜式,可以試下。
之後就食甜品,揀左呢到大熱嘅窩夫同蘋果批。
招牌窩夫
香蕉朱古力窩夫
蘋果批
佢聖誕期間都有推出左唔少菜式,可以試下。