2018-02-24 195 瀏覽
來食過兩次,都係老闆娘推薦菜式,驚喜好食。另外,老闆娘熱情好客,加分👍🏻此店標榜所有菜式全天然烹煮,不加味精。用料新鮮上盛。有心有堅持的食店。價錢彷似比出面貴,但物有所值。付出較高價錢換來新鮮食材,一分錢 一分貨。而且餐牌豐斂由人,由幾十蚊一碗粉/碟頭飯,到百多元意粉/炒飯,再到上千元的扒都一應俱全。招牌雞翼必食。海膽炒飯啖啖濃郁,質地有點濕身。不是乾身炒那種。蒜片蝦,蝦味濃,彈牙,超新鮮。蒜片蒜油亦出色,點面包索汁食一流。第一次食完確認餐廳質素超班,已部署下一次要來品嘗高價食材。第二次去特地預留了牛扒,部位稀有,索價什高。6安士,800元。喜歡食扒的你,值得一試,比五星酒店扒房更出色。酒店扒房一樣價錢,但錢都付在租金/海景/裝修/氣氛上。啲度地區普通食店,錢付在食材上的比例較高。 恕我詞窮,未能形容牛扒之美味。肉味極濃。伴碟蘿蔔都香甜過人。下次再幫襯,支持。

招牌雞翼必食。

海膽炒飯啖啖濃郁,質地有點濕身。不是乾身炒那種。
海膽炒飯

第一次食完確認餐廳質素超班,已部署下一次要來品嘗高價食材。

下次再幫襯,支持。
2018-02-14
海膽炒飯