2021-11-06 1128 瀏覽
老友們約食飯,話嚟呢度試吓,見佢咁嘅價錢(平日$238加一,五六日都只係再加$10),無限時任飲(啤酒除外)任食雞煲+火鍋,本來就對佢嘅食物質素冇乜期望,但求有笪地方吹水唔使擔心俾人趕走就算。點知無論雞煲、火鍋湯底、火鍋配料,甚至飲品雪糕都係有質素嘅,真係估佢唔到。講下啲食物,雞煲夠惹味,可以選辣度。火鍋我哋揀咗花膠雞湯底,香濃夠味。只上一次嘅海鮮拼盤,鮑魚仲識郁嘅,食落當然係爽口彈牙啦,扇貝d肉有成2cm厚,海蝦及貝類都夠鮮甜。至於任食嘅配料,牛小排及豚肉夠滑又有肉味,響鈴係即炸新鮮滾熱辣,龍躉啖啖肉唔腥,鱔片超肥美,餃子皮薄餡靚,所有丸類都比得上一般火鍋店賣幾十蚊一碟得幾粒嘅質素,甚至連個烏冬都係彈牙嘅!呢度可以由五點半開始食到半夜,啤酒又唔貴,最平嘅雪花$15支,大青島都係$23。八個人以上可以book房,開瓶費、切餅費象徵式收$10,絕對適合生日飯局👍🏻
老友們約食飯,話嚟呢度試吓,見佢咁嘅價錢(平日$238加一,五六日都只係再加$10),無限時任飲(啤酒除外)任食雞煲+火鍋,本來就對佢嘅食物質素冇乜期望,但求有笪地方吹水唔使擔心俾人趕走就算。點知無論雞煲火鍋湯底、火鍋配料,甚至飲品雪糕都係有質素嘅,真係估佢唔到。

慶祝紀念
生日