2023-07-17 207 瀏覽
上星期再次去「新潮樓」食晚餐,餐廳好適合同朋友聚餐👬,或同家人慶祝特別嘅日子🎉,都係一個唔錯嘅選擇。首先,我哋叫咗沙茶牛肉芥蘭🥦🥩。沙茶醬香濃,同牛肉嘅口感完美結合,芥蘭嘅爽脆又解油膩,整體來講係一道非常平衡嘅菜。第二道菜係蝦球伊麵🍤🍜,蝦球鮮嫩彈牙,伊麵吸收咗醬汁嘅味道,每一口都係滿滿嘅海鮮風味,好食到停唔到口!再來就係潮汕梅膏骨🍖。呢道菜真係一試難忘,肉質鮮嫩,梅膏焗得恰到好處,微酸嘅滋味可以刺激味蕾!最後,我哋點咗招牌吊燒雞(半隻)🐔。雞肉嫩滑,皮脆口感好,無論係色、香、味都係一流,真係值得一試。總結,「新潮樓」嘅菜式品質一直都保持得相當好👍,服務態度好親切🙏。如果你喜歡嘗試潮汕菜,我推薦你去「新潮樓」一試,我相信你一定會喜歡嘅😊。