2023-10-23
上次經過試咗佢嘅手搖,今次試埋佢嘅鐵板燒,嘩真係睇表演咁款 (雖然我成日俾個staff嘅蘭花指吸引咗😂),但佢燒嘢嘅手勢真係好似雜技咁好睇,睇表演都抵啦🤩—。—全日鐵板燒優惠餐 $148/位-🥗 精美前菜 + 時令田園沙律有少少海藻同啲日式前菜,爽口開胃,仲有新鮮沙律,配咗我最愛嘅芝麻醬,甜甜的,正< 4.5/5 >-🌽 季節蔬菜有瓜有菜有粟米仔同冬菇,燒得一啲都唔乾,仲好juicy,火候控制一流< 4/5 >-🦐 大蝦大蝦唔係得個名,真係超大隻,師傅連個蝦頭都燒得好有心機,入面有好多蝦膏,蝦肉好彈牙,冇過多嘅調味已經好鮮甜,如果鍾意濃味仲可以點佢嘅海鮮醬,都好香,酸酸甜甜咁< 4.5/5 >-🧈 美國牛肉薄燒 (2片)師傅會先問你想食幾成熟,好貼心,大大片牛肉,雖然油花未算最靚,但燒完出嚟油香好足,啖啖肉汁,面頭有少少焦香,包埋啲燒香咗嘅蒜粒同蔥花,勁yummy,更加突顯咗個牛味< 5/5 >-🍚 牛肉/煙肉炒飯飯加埋蛋汁去炒,粒粒分明,啖啖都食到蛋嘅香味,牛肉碎都唔少,而且好香,略略帶啲脆脆哋嘅口感,師傅唔會加太多豉油
全日鐵板燒優惠餐 $148/位
🥗 精美前菜 + 時令田園沙律
🌽 季節蔬菜
🦐 大蝦
< 4.5/5 >
🧈 美國牛肉薄燒 (2片)
🍚 牛肉/煙肉炒飯
飯加埋蛋汁去炒,粒粒分明,啖啖都食到蛋嘅香味,牛肉碎都唔少,而且好香,略略帶啲脆脆哋嘅口感,師傅唔會加太多豉油,因為想大家食到原汁原味,但都會問你需唔需要,好細心㗎
🥩 美國牛肉厚燒 (80g) +$90
如果想食好啲,可以升級到厚燒或者其他種類嘅牛,我試咗同款牛肉嘅厚燒,今次就係一口牛咁,啲肉汁更加鎖晒喺入面,而且表層同入面嘅生熟度唔同,會有不一樣的口感,薄燒著重喺香味,而厚燒就著重於口感,一樣出色
—。—
🥓 豚肉薄燒 (3片)
如果大家唔食牛,亦可以轉做豚肉,豚肉相對冇咁大塊,但就有三塊,油香都係好足,豬味好濃郁,一樣包住滿滿嘅蒜粒同蔥心,食落都好juicy好香,一樣冇得頂
🍥 帶子 +$70
為食嘅我睇住席前師傅係咁燒,忍唔住追加咗帶子,厚身大大粒,用咗啲牛油去燒,燒完超金黃,香脆冇得頂,肉質keep到非常爽口,味道鮮甜,再帶微微焦香,冇加錯
🍞 鐵板焦糖多士(塊) +$10
尼個多士非加不可,因為我覺得都算signature,而且非常好味,只係一面做咗焦糖嘅效果,但極度香脆,咬落係聽到聲,帶少少牛油味,不過建議就唔好望住師傅點整,因為會睇到佢落幾多糖先做到咁好味嘅成品,但食落又唔會好甜,味道剛好
—。—
🧋 台式手搖飲品 - 芒椰小丸子配雙色芋圓 +$25 (半價)
其實兩杯飲品上次都介紹過,COMMA聯承嘅,見我飲完再飲返同一杯就知好飲啦,芒果味香濃,小丸子同芋圓都好煙韌
< 4/5 >
🥤 台式手搖飲品 - 芋圓烏龍鮮奶茶 +$17 (半價)
清甜嘅烏龍茶配上芋圓簡直冇得頂,總之好飲
+ plus 10% service charge
好味👅:4.5/5