2017-06-17 71 瀏覽
來到一間觀塘既隱世cafe 呢個係呢個星期dinner set 餐牌 呢度嘅員工專登介紹咗佢哋嘅招牌菜式同餐牌係會一星期換一次我梗係會睇吓有咩甜品食啦🤔呢日同A先生去食 人流唔算好 岩哂我地兩個好好享受晚餐 仲可以係度打機🙈前菜係巴馬火腿蜜瓜沙律配意大利黑醋我超級欣賞呢個 本身已經好鍾意食巴馬火腿配蜜瓜 有綠色同橙色蜜瓜 都好清甜 尤其欣賞個黑醋 點埋佢 真係加分不少 雜菜湯睇得出好足料 唔會鹹 裏面仲有薯仔添另外一個湯加左$15蚊轉法式洋蔥湯 值得一試 上面嗰塊係芝士同麵包 好特別 洋蔥味唔會太重 可能因為有芝士中和主菜我哋叫咗燒紐西蘭肉眼扒配忌廉焗薯$238A先生叫左五成熟 我本身都擔心太生 但出到嚟嘅效果啱啱好 鎖得住肉汁 咬落去就會feel到d肉汁 不過份量太多好快食晒 佢個忌廉焗薯 忌廉味好重 而且用一條條薯仔變成一鏄焗薯 幾特別另一個主菜叫咗蕎麥班戟配鵝肝 烤雞 菠菜忌廉汁$178 因為未聽過呢個菜式所以叫來試吓 鵝肝肥美 烤雞正常 但配班戟食又真係幾特別嘅哈哈唔記得影相已經食咗 甜品係焦糖蘋果法式班戟配雪糕 啲蘋果煮熟左甜甜地好好咬口好好食 比起主菜雖然係同一個班戟 但
來到一間觀塘既隱世cafe
我梗係會睇吓有咩甜品食啦🤔
前菜係巴馬火腿蜜瓜沙律配意大利黑醋

雜菜湯睇得出好足料 唔會鹹 裏面仲有薯仔添

主菜我哋叫咗燒紐西蘭肉眼扒配忌廉焗薯$238

另一個主菜叫咗蕎麥班戟配鵝肝 烤雞 菠菜忌廉汁$178

哈哈唔記得影相已經食咗 甜品係焦糖蘋果法式班戟配雪糕 啲蘋果煮熟左甜甜地好好咬口好好食 比起主菜雖然係同一個班戟 但配雪糕同蘋果 容易入口d 好快就凊哂

木糠布甸蛋糕

呢度嘅嘢食都好靚味道亦都唔錯