2018-09-21 124 瀏覽
難得week day 同老公一齊放假就全日諗住食嘢行街揼骨relax下😌旺角站B3出口連住有個新嘅商場T.O.P就嚟逛一狂,見到呢間山下菓子全都係mochh好靚呀忍唔住入去飲杯野,全店以monchhihi為主題,每一個座位都有一個公仔,真係好得意呀如果係佢啲fans就真係不得了我哋一人叫左一份下午茶,老公叫咗青森蘋果批配凍朱古力,這裏主要的食材都是來自日本當然有質素啦,批邊香脆松化,果肉清新不太甜而我就點了千層蛋糕配抺茶拿鐵,這是日本直送的,清清地,同樣不太甜口感一流,入口很滑的感覺,正合我意!至於飲品方面也不錯,朱古力很濃,抹茶latte 抹茶與鮮奶嘅比例也恰到好處,只是感覺冰多了一點點😅再揭一揭餐牌,😍😍時令日本哈蜜配creamia ,老公最愛嘅日本蜜瓜同我最愛嘅日本creamia的組合。每日限量30份,一問之下既然還有呢,可能是week day 關係吧,太棒了👏雪糕嘅香濃幼滑與日本食到的沒有分別,蜜瓜更是清甜,熟度剛好,用匙羹輕輕一撥已食到,兩者一齊食就更加得意啦!唔使到日本都食到如此高質嘅甜品真係要下次再嚟啦

如果係佢啲fans就真係不得了

靑森蘋果批