慶祝🍾週年紀念❤️一嚟到見到個景,已經靚暈咗😭靚到呢~六點嚟到,望住個太陽落山😭真係超靚呀!真係無得輸🥰加上…師傅好靚仔🤪店員又nice好傾!⚜️前菜-京都湯葉,本菇水雲菜配日本溫室蕃茄,汁煮黑梅貝⚜️♦️京都湯葉配少少鼓油同Wasabi 味,淡淡鼓油同Wasabi可以帶出腐竹本身嘅味道♦️本菇水雲菜 、日本溫室蕃茄,蕃茄好juicy,本菇水雲菜酸酸甜甜,作為前菜十分開胃♦️黑梅貝來自熊本,比較淡,鼓油汁煮,口感同味道剛好⚜️刺身-白松露櫻花鯛魚薄切⚜️♦️白松露櫻花鯛魚切成薄片,好似淡雪嘅鹽片,小小鹹味,加松露油 ,師傅話就咁食就得,入口完全感受到鯛魚嘅鮮味⚜️壽司-大池魚壽司、鰈魚壽司♦️大池魚壽司上面灑上柚子皮,入口散發淡淡清香,滲出嘅魚油配上出色嘅醋飯,正!♦️鰈魚壽司 ,即係右口魚裙邊 ,油香好出色,入口既溶👍🏻⚜️自家製漬物⚜️自家製漬分別有柚子白蘿蔔、醃漬青瓜、紫蘇葉紅心蘿蔔同沙葛,個人最鐘意係柚子白蘿蔔,因為夠清新🥰⚜️鐵板燒⚜️♦️澳洲龍蝦蝦膏嚟炒龍蝦,成件事好香,而且爽彈鮮甜,加埋檸檬,會多份清香,好推薦!♦️三文魚子配北海道帆立貝三文魚子帶甜味,師傅話自家製醃過,個人好喜歡!紫菜有淡淡嘅海水鹹味,帶
慶祝🍾週年紀念❤️
一嚟到見到個景,已經靚暈咗😭
靚到呢~六點嚟到,望住個太陽落山😭真係超靚呀!真係無得輸🥰
加上…師傅好靚仔🤪店員又nice好傾!

♦️黑梅貝來自熊本,比較淡,鼓油汁煮,口感同味道剛好

⚜️刺身-白松露櫻花鯛魚薄切⚜️

⚜️壽司-大池魚壽司、鰈魚壽司

♦️鰈魚壽司 ,即係右口魚裙邊 ,油香好出色,入口既溶👍🏻

⚜️自家製漬物⚜️

⚜️鐵板燒⚜️

♦️澳洲龍蝦

♦️三文魚子配北海道帆立貝
三文魚子帶甜味,師傅話自家製醃過,個人好喜歡!紫菜有淡淡嘅海水鹹味,帶子外面煎香,入面嫩滑,整道菜都好正🙌🏻旁邊嘅伴碟沙律加上日式沙律油 ,增添不少味道

♦️美國牛柳
師傅問我哋想要幾成熟,我哋想要五成熟,厚切牛柳好嫩,好有牛味,配上我最喜愛嘅炸蒜,perfect 👍🏻薄切入面有葱同炸蒜,真係好香口!

♦️鐵板炒飯
櫻花蝦炒飯,葱、蛋、櫻花蝦同黑胡椒炒出嘅炒飯,粒粒金香,

♦️鐵板炒雜菜
椰菜、芽菜、洋蔥🧅、紅蘿蔔絲同葱加自家製芝麻脆脆醬,加埋芝麻脆脆醬真係好香

⚜️吸物⚜️
♦️季節濃魚湯
魚湯好香濃,而且唔會腥同飲到仼何雜質,good!

⚜️甜品⚜️
♦️抹茶布甸,布甸好滑,甜度剛好,用來做結尾perfect👍🏻

2024-07-08