2022-06-03 227 瀏覽
平時都唔多機會去石門,今次就因為上堂而去到石門,估唔到呢邊都幾多嘢食,喺地鐵站一出嚟就見到「麵道」呢間拉麵店,睇落幾吸引就入去試吓😍味玉伊勢海老豚骨湯拉麵 $93拉麵湯係以豚骨湯為底,以蝦油及少許辣醬調味,味道濃郁,蝦油味強烈,適合重口味人士!我揀左粗麵,口感更得我心,拉麵份量較多,叉燒肉質好嫩,唔會太肥。有兩粒餃子仔收埋咗喺拉麵入面,好似發現寶藏咁🤣博多味玉豚骨湯拉麵 $83豚骨湯頭口味較清,唔會油膩,朋友既口味會偏向鍾意幼麵,會比較掛湯,幼麵煮既時間剛好,軟硬度適中。呢一款會更適合淡口味朋友仔!滿腹套餐 $25加$25就可以加一個小食同一款飲品,我地就加左羽根燒餃子 (三件)同唐揚炸雞 (三件),餃子係普通既豬肉餃子,但欣賞佢地呢個煎法會整到個脆卜卜既底,即刻加左唔少分。唐揚炸雞外皮微辣惹味,配埋辣醬食就更加出色,記得趁熱享用🙈麵醬青瓜 $18青瓜解膩一流,同行朋友食到停唔倒口🤣🤣整體來講,食物質素高,而且服務態度良好,職員會講下建議食法,又會幫手較下冷氣,怕客人會覺得熱,一個可以享受優質服務既環境真係好加分,推介!

味玉伊勢海老豚骨湯拉麵 $93

博多味玉豚骨湯拉麵 $83

滿腹套餐 $25

麵醬青瓜 $18
青瓜解膩一流,同行朋友食到停唔倒口🤣🤣