2024-08-13 145 瀏覽
旺角砵蘭街、西班牙菜,兩樣嘢好似風馬牛不相及,但最近砵蘭街的確係開咗一間西班牙菜餐廳Sunlight House,以平民價錢打造高質西班牙菜。新張期內仲有八五折,今晚就去咗試佢嘅晚巿二人套餐。晚市二人套餐頭盤【凍腸拼盤】有西班牙風乾火腿、凍腸同芝士,肉香十足,食落帶油脂香,十分惹味。食完再品嘗【廚師沙律】嘅清甜,balance返個味道。【是日餐湯】係西蘭花忌廉湯,如果creamy啲口感會更好。【慢煮鴨脾】鴨脾肥瘦適中,食落會有油脂滲出,皮香脆肉味濃又嫩滑。【雞肉西班牙飯】用鐵pan上嘅西班牙飯,熱辣辣香噴噴,飯粒有咬口,有好多辣肉腸粒夠惹味,亦有西芹、忌廉芝士等,令味道更多變化。我哋另外加咗客【蒜片蝦】,六隻開邊大蝦味道爽甜,配炸蒜片一齊食更加香口。配菜有麵包條,蘸蒜油食雖然邪惡但超好味~最後就到甜品嘞,名物【西班牙油炸鬼】又甜又脆;另外再叫多個【朱古力心太軟】,香濃朱古力蛋糕有流心朱古力醬。兩個暖心甜品都配曲奇雪糕,一凍一熱好好feel~

晚市二人套餐

【是日餐湯】係西蘭花忌廉湯,如果creamy啲口感會更好。

用餐優惠
試食活動