2018-09-28
今日食左間好香既粉面。餐廳規模細,但野食特別好味。而且出餐出得快。落左order 5分鐘就有得食。叫左碗少辣既紅油牛肉粉。見到咁紅,初頭覺得好辣。但食落又唔會好辣,但個刺激感有係度。陣辣味唔會食到個肚好熱唔舒服,但約食約開胃個感覺係有既。湯底好味。最好食係牛肉整得霖又滑。每食一啖在同面一齊食。加埋微拉又刺激既感覺,味道真係好好。叫左個清湯牛肉粉。無紅油既清湯面,更加食到湯底既濃同香。粉面口感有啲似米線,但再粗啲,口感彈牙。第一次食咁既質感既粉面。有驚喜,好食。今次既牛肉係另外一個質感。都整得好好味。同friend你一杯我一杯苦丁茶。食完辣野解一解渴消暑。苦丁茶味道比較苦,有少少甘味,好有養生既感覺。間餐廳野食野飲雖然看似普通,但食落口感,味道都有自己獨特味道同好食。
餐廳規模細,但野食特別好味。而且出餐出得快。
落左order 5分鐘就有得食。
叫左碗少辣既紅油牛肉粉。 見到咁紅,初頭覺得好辣。但食落又唔會好辣,但個刺激感有係度。陣辣味唔會食到個肚好熱唔舒服,但約食約開胃個感覺係有既。湯底好味。最好食係牛肉整得霖又滑。每食一啖在同面一齊食。加埋微拉又刺激既感覺,味道真係好好。
叫左個清湯牛肉粉。 無紅油既清湯面,更加食到湯底既濃同香。粉面口感有啲似米線,但再粗啲,口感彈牙。第一次食咁既質感既粉面。有驚喜,好食。今次既牛肉係另外一個質感。都整得好好味。
同friend你一杯我一杯苦丁茶。 食完辣野解一解渴消暑。苦丁茶味道比較苦,有少少甘味,好有養生既感覺。間餐廳野食野飲雖然看似普通,但食落口感,味道都有自己獨特味道同好食。