今日收工經過呢度,睇到有石鍋煲仔飯,我好好奇點樣石鍋煲仔😆九分鐘居然生米煮成熟飯,仲有萵筍墊底,啲飯完全吸收曬萵筍嘅香味,超級驚嘆同驚喜,真係諗都冇諗過煲仔飯居然十分鐘食得,仲要係勁勁好味,我叫咗臘腸排骨蟲草花煲仔飯,個排骨對我嚟講係勁有驚喜,味道一流,啲排骨醃得好好味,潤腸正常味道,蟲草花都好香,連埋萵筍成個飯基本上香氣撲鼻,齒頰留香,本人口味比較挑剔,特別外餐對豬肉和雞肉,我覺得大部分啲豬肉啲雪味好勁,仲要係勁霉,但呢度啲我認為真係超級好味,個飯唔會太多飯焦,啲米熟度係完美,我好怕出面嗰啲煲仔飯,試過幾間都唔掂,又貴又難食,飯焦多過飯,搞到冇啖好食跟住熟同唔熟之間仲要等勁耐,,但係呢度嘅煲仔飯真係嘆為觀止,好彩有小草間餐廳,畀我食到神奇特色煲仔飯😋😋😋😋😋😋😋😋