2022-08-20
☆ 曉銅鑼灣登龍街28號永光中心8樓✦ 燒鱈魚棒脆卜卜,送酒一流!不過我無叫酒XD✦ 串燒• 雞頸肉好滑身,估唔到咁好食。• 白粟米一上枱已經聞到好香甜,食落都一樣咁又香又清甜。• 黑豚腩肉一層肉一層膏,燒到勁香口。• 雞肉香辣汁芝士呢個好好食,肉質好滑,個汁辣辣地配埋芝士100分。欣賞呢到嘅串燒都係即刻燒,每串都勁熱辣辣,好正!✦ 鮟康魚肝完全唔腥,口感好細緻,有d似食緊牛雜入面其中一樣野,大家不如估下係邊樣XD✦ 深海池魚新鮮又剔透,同埋好特別佢跟左個黑松露醬,好少見刺身會咁配黎食,好食嘅不過我個人就覺得就咁點豉油夾d。✦ 串揚• 沙椎魚紫蘇• 日本青椒仔• 雞軟骨丸呢到嘅串揚完全唔厚粉,而且唔油膩,特別鍾意佢個雞軟骨丸,有d似蝦丸再加左雞軟骨咁,彈牙得黎又有d爽口,同埋佢調味帶少少辣辣地,好惹味!✦ 和牛筋大根煮2樣野都煮到好軟淋淋,勁入味,和牛筋食落就係啖啖骨膠原,然後大根又吸晒d精華,好味到癲(๑˃̵ᴗ˂̵)✦ 牛腸鍋 (小盛)好掛住福岡呀!因為牛腸鍋係福岡出名嘅食物,香港就少d食到,湯底好清帶少少辣,配左好多蔬菜,牛腸甚至乎多到食極都食唔完咁XD✦ 益力多味雪糕完完全全就係將益
☆ 曉
銅鑼灣登龍街28號永光中心8樓
✦ 燒鱈魚棒
脆卜卜,送酒一流!不過我無叫酒XD
✦ 串燒
• 雞頸肉
好滑身,估唔到咁好食。
• 白粟米
一上枱已經聞到好香甜,食落都一樣咁又香又清甜。
• 黑豚腩肉
一層肉一層膏,燒到勁香口。
• 雞肉香辣汁芝士
呢個好好食,肉質好滑,個汁辣辣地配埋芝士100分。
欣賞呢到嘅串燒都係即刻燒,每串都勁熱辣辣,好正!
✦ 鮟康魚肝
✦ 深海池魚
✦ 串揚
• 沙椎魚紫蘇
• 日本青椒仔
• 雞軟骨丸
✦ 和牛筋大根煮
✦ 牛腸鍋 (小盛)
✦ 益力多味雪糕
完完全全就係將益力多變成雪糕,好濃味!呢個雪糕令到呢一餐好完滿。
最近好鍾意去居酒屋,呢到食物質素好,服務都好,大家有機會都去試下啦