2024-01-10
荃灣人氣露營風格嘅日式Cafe繼續聯乘Koadezato茶匠師,推出期間限定特色甜點!用上丸久小山園抹茶粉🍵,傳承日本抹茶手作工藝,將抹茶同日式和菓子融合,製成抹茶六品拼盤,作為抹茶控一定要嚟試下!Cafe用上木系溫馨裝修,有好多打卡位,仲可以帶埋毛孩🐕一齊過嚟慢活一下~-—————————————🍵◖手作抹茶六品定食◗ $168呢個新推出嘅定食有六款抹茶小點,每樣都做得好精緻,好有儀式感!個拼盤有下面幾樣🍱:▪︎茶蕎麥▪︎餡蜜抹茶Croffle▪︎抹茶生朱古力▪︎富士小戚風▪︎MATCHA TIRAMISU▪︎抹茶雪球曲奇▪︎草莓抹茶鮮奶個人覺得過抹茶戚風、Tiramisu都做得幾好,有超多抹茶粉喺上面,味道微澀,過後仲有回甘味;抹茶戚風好鬆軟,加上芝士奶蓋🧀,味道味鹹富有奶香,同抹茶戚風一齊食,超滿足!🥓◖紐倫堡腸全日早餐◗ $128全日早餐配料好豐富,有香煎紐倫堡腸、煎煙肉、牛油雜菇、滑蛋、牛角窩夫、希臘乳酪、蕃茄同沙律。紐倫堡腸外皮好脆,裏面肉質比較有肉感;牛油雜菌同滑蛋都好食,炒得好香滑;牛角窩夫烘焗過嚟,好脆口,滿滿嘅牛油香!🥛◖招牌抹茶特飲◗ $55呢個抹茶特飲好大杯,同其他latte
-—————————————
▪︎抹茶雪球曲奇
▪︎草莓抹茶鮮奶
🥓◖紐倫堡腸全日早餐◗ $128
🥛◖招牌抹茶特飲◗ $55
呢個抹茶特飲好大杯,同其他latte一樣,抹茶混合牛奶而成,但飲落略嫌牛奶過多,令到抹茶味唔太出呢~
🌟 Encore指數:8.9/10