餐廳: 一杯鐵板燒居酒屋
資訊:

2024-10-26 156 瀏覽
好耐冇同老公一齊去觀塘apm搵食,見今日大家一齊放假想搵間精緻嘅飲食🥰去左呢間位於4樓嘅一杯🤭餐廳入面環境好多唔同場景,令人好似真係置身於日本🇯🇵我地點左一大份刺身同壽司,另外點左一枝燒酒,幾杯落肚我哋一路食一路傾,令人好回味☺️SASHIMI擺盤勁靚,師傅刀功好了得😍秋刀魚當造期一定要點😋😋食落肉質緊實,帶有香濃的油香;拖羅油脂豐富,入口即化;油甘魚的肉質滑嫩;鯛魚清新爽口;每種刺身的口感各異,非常新鮮🤤海膽的柔滑和帶子的鮮甜則為整體增添了層次感😋搭配少許醬油和山葵,令鮮味更突出🥰海膽吞拿魚壽司🍣呢個壽司卷都整到非常精緻,海膽同吞拿魚蓉mix嗰款好香濃,魚生好新鮮,點少少鼓油或者就咁食都好正,一口一啖好滿足😋店員推介兩款清酒🍶分別係善之水及越乃白雁,我地揀左善之水,呢款清酒的味道清新,酒體柔和,口感圓潤,帶有淡淡的米香,十分順口☺️📍一杯鐵板燒居酒屋 (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓L4-20&21號舖
我地點左一大份刺身壽司,另外點左一枝燒酒,幾杯落肚我哋一路食一路傾,令人好回味☺️
SASHIMI
海膽吞拿魚壽司🍣
📍一杯鐵板燒居酒屋 (觀塘)

2024-10-14
  • 刺身盛合