2022-09-27
又到食蟹嘅季節啦!今次去到YAMA食蟹omakase 品嘗到美味鮮甜嘅日本蟹另外仲有唔同主題嘅omakase 例如:和牛、魚、黑豚、雞、海の幸各具特色今次我食係『蟹』- $1388/位🔸毛蟹柚子啫哩蟹肉鮮甜,柚子啫哩清香酸甜,令鮮味更突出。🔸雲丹明太子白海老宮城縣海膽creamy、富山灣白蝦淡雅軟滑、魚子醬咸鮮,三種鮮味,一同享受。.🔸蟹出汁以昆布、梳子蟹殼做湯底,加上松葉蟹肉,味道清甜、溫暖。🔸刺身三點帶子、深海池魚、白牡丹蝦,好新鮮嘅刺身!帶子又厚又甜,牡丹蝦好爽口!🔸釀上海鮮盖有梳子蟹、甘筍、香菇、洋蔥,再加麵包康去炸,好香口。玻璃蟹肉芡汁好鮮味。🔸紅桑子雪芭以酸甜清新又好味嘅雪芭做箸休,清一清口腔嘅味道。🔸燒鱈埸蟹伴雲丹鱘魚子雪場蟹蟹腳用禾稈草煙燻過,香氣撲鼻。加上一大份北海道海膽、咸鮮鱘魚子,好滿足❤️!🔸特濃蟹粉拌烏冬超香濃嘅大閘蟹蟹膏,拌埋蟹肉一齊食,好香醇,膏味好濃郁,哩款我喜歡!🔸香印提子雪糕拿破崙香印提子好香、好甜,拿玻倫好脆,中間係益力多雪糕,加埋Sake 啫喱,甜中帶清香。
今次去到YAMA食蟹omakase
品嘗到美味鮮甜嘅日本蟹
另外仲有唔同主題嘅omakase
例如:和牛、魚、黑豚、雞、海の幸
各具特色
今次我食係『蟹』- $1388/位
蟹肉鮮甜,柚子啫哩清香酸甜,令鮮味更突出。
🔸雲丹明太子白海老
🔸蟹出汁
以昆布、梳子蟹殼做湯底,加上松葉蟹肉,味道清甜、溫暖。
🔸刺身三點
🔸釀上海鮮盖
🔸紅桑子雪芭
以酸甜清新又好味嘅雪芭做箸休,清一清口腔嘅味道。
🔸燒鱈埸蟹伴雲丹鱘魚子
🔸特濃蟹粉拌烏冬