2024-10-03
秋風起特別想打邊爐食雞煲,天氣涼涼哋,特別好胃口,今晚好想食新鮮雞煲,辣辣哋刺激一下味蕾。太子花園街原來有一間人氣 亞南鷄煲,食麻辣花膠鷄煲的餐廳,望望價錢也不貴,一於入去試試。花膠雞煲(新鮮雞)估唔到新鮮雞的味道咁有驚喜,份量十分多,雞肉肉質好,配合醬汁好夾,而且我哋仲追加了刺身級數日本帆立貝。辣度揀了小麻辣,麻香撲鼻,入口雞肉味道鮮甜惹味,辣度令人胃口大開。椒鹽鮮鮑魚跟住再食埋椒鹽鮮鮑魚,鮑魚熟度剛剛好,外酥脆裏面嫩滑彈牙,食落鮮嫩彈牙,鮮味十足,口感味道俱佳。尖椒皮蛋拼北京小黃瓜超愛皮蛋,味道鮮美,小黃瓜甜酸辣味恰到好處。野生竹笙皇勁大條,入口爽脆彈牙,吸收了湯底精華,令到野生竹笙皇提升不少鮮味。手切極品肥牛極品肥牛肉色紅潤,脂肪分布平均,油花爆滿,軟滑肉質伴上濃郁雞湯,色香味一應俱全,肉質軟嫩有質素!雜果冰超大杯,冰凍爽!
估唔到新鮮雞的味道咁有驚喜,份量十分多,雞肉肉質好,配合醬汁好夾,而且我哋仲追加了刺身級數日本帆立貝。辣度揀了小麻辣,麻香撲鼻,入口雞肉味道鮮甜惹味,辣度令人胃口大開。 椒鹽鮮鮑魚
跟住再食埋椒鹽鮮鮑魚,鮑魚熟度剛剛好,外酥脆裏面嫩滑彈牙,食落鮮嫩彈牙,鮮味十足,口感味道俱佳。 尖椒皮蛋拼北京小黃瓜
超愛皮蛋,味道鮮美,小黃瓜甜酸辣味恰到好處。 野生竹笙皇
手切極品肥牛
極品肥牛肉色紅潤,脂肪分布平均,油花爆滿,軟滑肉質伴上濃郁雞湯,色香味一應俱全,肉質軟嫩有質素! 雜果冰
超大杯,冰凍爽!