2021-04-16
嚟緊會搬過白石角果邊,於是順便提前探下路附近有咩好食.....估唔到靠近住宅區那邊的科學園三期開左棟新Building,結果居然俾我地在2樓發現這家別有洞天的隱世餐廳⭐️一出個電梯就俾個綠油油的草地吸引到,加上餐廳是半開放形式,難得見到草地,當然要揀outdoor 位置感受下太陽,望下個藍天餐廳以西餐及韓式菜式為主,選擇不少呢,餐廳以QR code 下單,簡單又方便煙三文魚牛油果班尼廸蛋最初以為係牛油果片,點知原來係半個牛油果🥑做底,so surprised🤩班尼廸蛋流晒心,與三文魚同牛油果 混合一齊食,實在好夾傳統公司三文治 🥪即叫即整,材料十分豐富,雞肉、火腿、蛋、沙律菜、蕃茄 咁層層叠,成個公司治 漲卜卜加上麵面烘至金黃,外脆內軟熟炸魚薯條 Fish & Chips塊炸魚柳🐟大大塊,炸漿脆而不厚,內裏的魚柳依然juicy💦粗身薯條 薯香味十足精選烤拼盤有齊牛扒🐮、baby ribs🐷同 燒雞胸 🐔兼有牛油粟米 🌽同 烤薯角最啱一家大細或一大班人 一齊分享牛扒7成熟左右,肉質嫩滑Baby Ribs 的汁真係好惹味而燒雞胸真係超水準,沒想到雞胸可以咁腍滑有肉汁✨小朋友就最鍾意食烤薯角,
一出個電梯就俾個綠油油的草地吸引到,
餐廳以西餐及韓式菜式為主,選擇不少呢,
餐廳以QR code 下單,簡單又方便
煙三文魚牛油果班尼廸蛋
最初以為係牛油果片,
點知原來係半個牛油果🥑做底,so surprised🤩
班尼廸蛋流晒心,
與三文魚同牛油果 混合一齊食,實在好夾
傳統公司三文治 🥪
即叫即整,材料十分豐富,
雞肉、火腿、蛋、沙律菜、蕃茄 咁層層叠,
成個公司治 漲卜卜
加上麵面烘至金黃,外脆內軟熟
炸魚薯條 Fish & Chips
塊炸魚柳🐟大大塊,炸漿脆而不厚,
內裏的魚柳依然juicy💦
粗身薯條 薯香味十足
精選烤拼盤
有齊牛扒🐮、baby ribs🐷同 燒雞胸 🐔
兼有牛油粟米 🌽同 烤薯角
最啱一家大細或一大班人 一齊分享
牛扒7成熟左右,肉質嫩滑
Baby Ribs 的汁真係好惹味
而燒雞胸真係超水準,沒想到雞胸可以咁腍滑有肉汁✨
小朋友就最鍾意食烤薯角,粟米 同baby ribs
大人小朋友各有所愛
大部份main course都有沙律做伴碟,
可以refresh 一下,消除飽滯感
飲品:Iced Long Black & Fruit Punch
沒想到每份食物的份量都咁大份,
張枱都差d擺唔晒😂😂
假日一家人來這裏enjoy 個Brunch,
望住個綠油油的草地🌱🌿☘️
小朋友食完在草地上玩樂,大人就歎住美食,人生一樂也💕