2023-10-30
不說不知原來科學園開了很多新餐廳🫣週日的科學園有很多人帶住小朋友同狗仔一齊黎玩,很多餐廳都座無虛席👨👩👦🐶我哋去咗一間有露天座位的cafe,好有weekend vibe,食物份量超大,價錢都相宜,性價比很高⭐️餐廳的威靈頓牛柳非常出色🫡酥皮焗得金黃酥脆,緊緊包住鮮嫩既牛柳,配搭焗薯仔及松露既肉汁,非常惹味😛不比外面的高級西餐廳遜色~炸魚薯條份量超大,魚肉雪白嫩滑,炸粉一啲都唔厚,而且無腥味,超級推介👍🏻👍🏻而cafe點少得Egg Benedict🙈都整得好好,是鹹香奶油味口感,是我喜愛的味道👅因為是我哋既brunch,所以叫多一份小食—炸脆雞中翼,又脆又香,依間餐廳完全無伏!🫶🏻🫶🏻猜不到科學園除咗辦公室外,還有很多高質食肆,大家可以去發掘一下🤟🏻