餐廳: 四哥車仔麵
資訊:

今日揸車去黃埔家興掃貨,見到隔離街有間車仔麵幾多人食,就簡簡單單食個lunch。.呢間車仔麵店選擇極多,比一般車仔麵檔多野擇,重點冷氣夠晒凍,岩晒我行到身水身汗😅一麵5餸先收$49,所有貴餸都擇得,新張期間叫碗麵仲送冷熱飲品.(秘製辣汁)菜底配蘿蔔、咖喱辣魷魚、南乳豬手、炸雞中翼、滷水鮮大腸 ,雖然有啲誇張,但呢碗野真係好抵食,每樣料都好多,好似雞翼2件、豬手2件、蘿蔔3件、大腸同魷魚成堆🤣 重點係個秘製辣汁底好夠辣得黎好入味😋我叫菜底個菜吸晒啲汁超正。.(麻辣汁) 公仔麵配司華力腸、蠔油花菇、泰式豬頸肉、柱候牛腩、滷水鮮大腸,除左料多之外,想讚下佢呢燒野炸野真係好食,好似個豬頸肉係好爽又彈牙仲脆脆地,牛腩呢唔會hea著俾得少又好食又入味,唯獨係司華力腸比較其他餸就遜色左啲。但麻辣汁味道就比較淡,個人比較喜歡秘製辣汁多啲啲,但麻辣就麻好多既。.小食加左「炸雲吞6隻 $30」、「炸韭菜餃4隻 $18」、「酸齋$18」呢間炸物係出色既,炸餃好脆,有個好強烈對比,好似下下會爆汁咁👍🏻鍾意食脆口野既唔好錯過。.呢間車仔麵都算係有啲驚喜,足料抵食又好味,尤其個秘製辣汁,加油支持多啲小店💪🏻💪🏻