2022-05-15 4389 瀏覽
男友大大同我慶生嘅staycation package 係包左燒烤自助晚餐+自助早餐+下午茶外賣禮盒,接落嚟依三篇食評會同大家真實反映grand Hyatt 嘅食物質素~第一日晚餐嘅選擇時間只有5:45同8:00,我地怕肚餓所以選左5:45,穿過泳池就見到餐廳了,枱中間會有一枱燈,因為入黑之後環境都真係幾暗,有少少取代蠟燭想比人一種浪漫嘅感覺食物方面佢每人會送❤️半邊龍蝦🦞其他嘢就自己去拎,下面細列左我記得嘅頂目前菜凍蝦、麵包蟹、蜆肉、各款沙律主食燒烤食物❤️燒牛扒、❤️虎蝦、三文魚、雞全翼、❤️魷魚、❤️豬頸肉、雞鎚、腸仔、粟米、雞肉串、菠蘿泰式風味食物泰式炒飯、咖喱燉牛肉、咖喱雞Kids corner蘑菇芝士通粉、麥樂雞、蕃茄腸仔、薯條甜品泰式甜品 (芒果布甸、椰汁糕etc)Häagen-Dazs雪糕(mango and raspberry / chocolate / vanilla )總結:❤️=我覺得幾好食想encore 嘅食物。燒牛扒真心有牛肉味,虎蝦size都唔細,不過真係要把握時間去攞因為一出就冇😂食物選擇上比一般自助餐少,甜品全部都係泰式冇乜興趣🙊不過勝在質素高,我都搵到幾款欣賞嘅

前菜
凍蝦、麵包蟹、蜆肉、各款沙律

主食

燒烤食物

泰式風味食物
泰式炒飯、咖喱燉牛肉、咖喱雞

Kids corner
蘑菇芝士通粉、麥樂雞、蕃茄腸仔、薯條

甜品
泰式甜品 (芒果布甸、椰汁糕etc)

總結:❤️=我覺得幾好食想encore 嘅食物。燒牛扒真心有牛肉味,虎蝦size都唔細,不過真係要把握時間去攞因為一出就冇😂食物選擇上比一般自助餐少,甜品全部都係泰式冇乜興趣🙊不過勝在質素高,我都搵到幾款欣賞嘅食物所以都滿足了~

評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️