2024-04-16 16 瀏覽
餐廳裝潢充滿日本居酒屋特色,木架上擺滿日本清酒,仲設有半開放式吧枱,客人可以同師傅邊食邊傾。我哋參考左餐牌幾款究極推介:芥辣八爪魚:八爪魚爽口彈牙,以 wasabi作調味,口感刺激又過癮。明太子芝士玉子燒:玉子燒濃郁柔滑,裡面夾住D芝士同明太子,上面鋪滿明太子沙律醬及香蔥,餡味同味道好匹配,非常好食。究極炎之丼:食材非常豐富,包括三文魚、左口魚、油甘魚、赤蝦、帆立貝等,經過炙燒後,油脂香味更加突出,必食推介。醬汁日本黑豚豬扒飯:黑豚豬扒份量十足,肉質厚身,搭配酸酸甜甜既日式醬汁和椰菜絲,份外惹味。雪糕班戟:焙茶雪糕,奶香幼滑,茶味唔會太苦澀,加左金箔,倍感高貴,班戟有四塊咁多,實在太滿足了。焦糖芝士蛋糕:芝士味很濃郁,上層既焦糖烤得香脆,跟芝士蛋糕味道超夾。總結,餐廳食物高質,坐得舒服,如果一大班朋友gatherings,仲可以book VIP房,係聚會既好地方。

我哋參考左餐牌幾款究極推介:

• 焦糖芝士蛋糕