2024-08-21 1641 瀏覽
推介一下在太古附近,週末人不算多的高質Cafe✨️宜家好多Cafe都比較小同窄,呢間係太古坊二期的隱蔽Cafe是我每一個月都會同朋友去的選擇🤣💗木色設計店內非常大,有落地玻璃,而且好多圓角檯非常打卡!● Mocha 因為對咖啡豆認識不算好深所以選擇alchemy blend, 另外有巴西咖啡豆blend選擇呢!喜歡可以轉植物奶~♡這次點了牛奶L大小 濃厚而且拉花維持很久!● 青醬雞胸肉沙律 每次必須叫(笑)全港最抵食唔講笑🤣90幾有勁多塊雞胸肉同沙律。新鮮而且可以醬另外上。雞肉依舊juicy夠軟值得讚。● 宇治抹茶生酮甜品 (推介)屋企人糖尿病好怕食甜品🥲呢個用仙人掌糖整,真的低碳水和低糖,完全不會甜!!反而有宇治抹茶原本的味道。鍾意食京都苦抹茶雪糕的一定要試試QR落單有加一,但店員都會拿食物到檯面,所以整體可以encore!洗手間很乾淨💗✼••┈┈••••┈┈••✼🇯🇵𝕂𝕦𝕣𝕚𝕟 𝕚𝕟 𝕁𝕒𝕡𝕒𝕟美食好去處分享 : #Kurin東京攻略↑右下Bookmark收藏🔖(ᐡ•͈ ·̫ •͈ᐡ ) Like 保存✮↑follow我 @puddingfoodhk 同like💌是我的更新動力喲✼••┈┈
推介一下在太古附近,週末人不算多的高質Cafe✨️

● Mocha
Mocha

● 青醬雞胸肉沙律

● 宇治抹茶生酮甜品 (推介)

✼••┈┈••••┈┈••✼
🇯🇵𝕂𝕦𝕣𝕚𝕟 𝕚𝕟 𝕁𝕒𝕡𝕒𝕟美食好去處分享 :