2019-10-13
同女朋友最近經過尖沙咀,行完街突然好想食填鴨。忽然醒起朋友推介一間CP值高的北京菜,於上網睇下有冇填鴨食,點知真係有,仲要係跟餐。最近香港消費意慾低迷,去到唔使等位。一埋位店員就幫手斟水,幾好服務。 (檸檬水係強制每位$6)睇一睇張套餐MENU,見到唔使加一,都咁好服務,感覺更好。咁第一次幫襯,當然叫SET穩穩陣陣,而且個SET包幾樣嘢好抵,對我呢啲低消費人士非常之咁吸引。首先嚟咗個烤鴨卷,醬方面我都比較保守,叫返一D花生醬同京醬。而女友就叫咗個橙皮果醬,我食第二舊鴨卷時都落咗,感覺有啲橙皮帶少少苦澀 反而幾夾。之後嚟咗麵食,我又係保守D叫咗擔擔麵,唔錯,但只能說中規中舉同埋口味有少少重。佢就叫咗個鴨絲蒽油麵,都唔錯,如果中意鴨絲可以一試。我同女友都係好中意食小籠包,難得跟餐有,一定要點。個小籠包夠熱,食嘅時候要小心爆汁。我中意食好酸嘅醋,呢碟醋略為淡。但個小籠包因為夠熱所以幾好食。成餐飯有兩樣嘢驚喜,其中一個就係呢個蒽餅,第一次食到外脆內軟成咁,脆得嚟仲要唔會硬,真係值得推介。第二樣驚喜就係呢個包,唔知係咪師傅整包有一手。同樣地,呢個生煎包都係外脆內軟,重要中間啲肉汁勁多!但呢個包唔
最近香港消費意慾低迷,去到唔使等位。
一埋位店員就幫手斟水,幾好服務。 (檸檬水係強制每位$6)
睇一睇張套餐MENU,見到唔使加一,都咁好服務,感覺更好。
佢就叫咗個鴨絲蒽油麵,都唔錯,如果中意鴨絲可以一試。
我同女友都係好中意食小籠包,難得跟餐有,一定要點。
但呢個包唔跟餐,係要另外點,但價錢唔貴,無記錯好似係$30,咁嘅味道同口感性價比絕對超值,一定要試埋。