2006-09-09 7 瀏覽
呢度係咪改咗名呀??? 黎個時好似叫做香葉天格??本黎想同朋友去L8的泰蘭花, 因為有朋友食過話好食. 但睇食評似乎呢度好d, 所以就黎咗呢度. 睇裝修同枱櫈似乎泰蘭花正d, 不過當我地入到去佢既窗口長枱坐低, 睇晒成個商場, 加上天花燈光的配合, 感覺完全唔同晒, 真係幾正. 呢度環境幾逼, 只適合三五知己飯聚, 侍應人數似乎不太足夠, 成日都搵唔到人.我地叫咗個併盤, 有軟殼蟹, 蝦餅, 沙嗲同柚子沙律, 本來想叫柚子沙律的, 但因併盤已包, 所以另外叫了一個唔記得乜野棷芯沙律, 兩樣既味道都唔錯. 豬頸肉真係幾好味, 棷青海鮮飯亦好香, 星洲炒蘿蔔糕就一般, 蒜蓉油麥菜冇驚喜, 另外棷青2個, 埋單四百幾, 用滙豐卡送兩客甜品, 我地要了芒果黑糯米同香蘭蛋糕, 味道也不錯.食物份量都唔算少, 味道也不錯, 如果可以坐到窗口位, 一定會再黎.
呢度係咪改咗名呀??? 黎個時好似叫做香葉天格??