2024-02-17 117 瀏覽
由好耐以前喺新蒲崗返工嘅時候已經好鍾意同同事食呢間~呢度行港式情懷同懷舊嘅布置設計,會有木枱配學生時期坐嘅木櫈,又或者聽講座會坐嘅藍色膠櫈,同時又有充滿幾何時當設計感嘅櫈仔各種風格加埋就好似有種錯配嘅特色叫做「窩子」顧名思義,佢呢度係主打窩夫,你可以食到䶢窩夫,好似沙律、手撕豬窩夫,同甜嘅雪糕窩夫 有我最鍾意嘅雪糕窩夫 朱古力窩夫,不過呢度嘅熟食都算唔錯,食Lunch 嚟講就貴咗啲要近百蚊,但食Dinner 嚟講又Okay主食方面🍛 我地叫咗意大利烘蛋 (蝦)$129同慢煮牛面頰肉配法國麵包 $172,意大利烘蛋需時耐啲,起碼等 15-20分鐘,早啲叫比較適合,不過新鮮熱辣辣焗起嘅感覺好正,鮮蝦都係經牛油煎過特別香,另外仲有蕃茄仔同菠菜等等,個人係幾鍾意呢種原味道配搭。而另一個就係濃味啲嘅「慢煮牛面頰肉配法國麵包」牛面頰真係好嫩好嫩好嫩,而且都好入味,仲有洋葱絲等等,點麵包好香,個人都幾滿意~甜品方面🟡意大利芝士忌廉梳乎厘 $110 價錢係同出面梳乎厘嘅價錢都差唔多,但份量都係大大隻,味道唔會太甜反而馬斯卡邦芝士味同蛋香都好出。飲品方面🧋 我自己養生啲叫咗熱茶多莓果茶 $46,可以慢慢
由好耐以前喺新蒲崗返工嘅時候已經好鍾意同同事食呢間~
各種風格加埋就好似有種錯配嘅特色

意大利烘蛋
慢煮牛面頰肉配法國麵包

意大利芝士忌廉梳乎厘

飲品方面🧋 我自己養生啲叫咗熱茶多莓果茶 $46,可以慢慢斟,莓味濃酸酸甜甜,另外叫咗黑糖焙茶鮮奶 $48,焙茶味道感覺感可以再燶啲,黑糖唔會太甜
意大利烘蛋
慢煮牛面頰肉配法國麵包