2024-06-17
在物價飛漲的當下,要找一間既平價又美味的餐廳并非易事。令我驚喜的是,這家日式燒肉店為用餐者提供了一個非常實惠的選擇。餐廳位於旺角鬧市中心,環境簡單樸實,有少少和風元素,整體十分整潔明亮。燒肉店點都有少少油煙味,重點最吸引我的是他們的套餐價格,僅48元就能可以食到一餐日式燒肉。套餐包括左100g的牛五花肉、一碗白飯、一份泡菜或沙律,以及一碗熱騰騰的味噌湯。份量最少100g,如果唔夠食,可以叫多啲,有200g及300g選擇,除咗牛五花,仲有其他肉類選擇~價錢高少少🤏牛五花肉質正常水平,自己燒~一人飯堂都唔尷尬,白飯柔軟,泡菜酸甜可口,既解膩又開胃。味噌湯濃郁醇厚,溫暖身心。整個套餐份量肉唔算多,食曬成碗飯+飲曬啲湯,咁就會飽~作為一個經濟轉型期的上班族,經常要在工作、生活、娛樂之間進行平衡。能夠在繁忙的日程中找到這樣一家性價比超高的餐廳,真係窮人恩店飯堂😂粑尾朋友人士都好適合去~