2018-12-24 66 瀏覽
我從來都覺得立食係一件好攰既事,但基於香港有土地問題,以致立食壽司店越開越有,為左想試下連鎖店以外既壽司,搵返正宗日本壽司感覺,今日都終於決定要獻出我既第一次!啲精選全部都好吸引店舖環境企理乾淨,一入內店員就主動幫我地放遮,話我地知枱底可以掛袋,又介紹枱面有咩,仲可以揀飲綠茶定玄米茶,服務超周到雖然舖頭細細但五臟俱全,呢度就算企滿人都一啲唔覺得逼,反而有種築地市場內壽司店既親切感第一件先上場既係令我地見到都流哂口水既三文魚壽司,外表肥美不在話下,油脂分明,再塗上餐廳既特製醬油,令到成件事個鮮甜味再昇華左一個level,入口有果種豐厚既感覺真係好感動而且!仲要只係9蚊!性價比超高第二件上場就係赤蝦壽司,上面既黑魚子既咸鮮味令成隻蝦既鮮甜再level up,聰明!帆立貝壽司又係食材新鮮到令人欲罷不能,師傅同我地講仲加左青檸,令到成件事非常鮮甜睇住師傅即燒既火灸三文魚又係另一佳作,佢唔會好似連鎖店果啲咁一咬落去就係即刻溶哂,師傅岩岩好燒左最面果一層,而且佢有咁上下厚度,令到人仲會食到三文魚果種甜味再上柚子既點輟非常清香左口魚邊食得多喇,右口魚邊係第一次!感覺上右口魚口感比較滑溜甘甜,唔怪得右
啲精選全部都好吸引

三文魚

而且!仲要只係9蚊!性價比超高

赤蝦
帆立貝

火灸三文魚

再上柚子既點輟非常清香
火灸右口魚邊

左口魚邊食得多喇,右口魚邊係第一次!感覺上右口魚口感比較滑溜甘甜,唔怪得右口魚係比左口魚貴幾倍!值得一試!

蔥吞拿魚腩軍艦

見到佢堆到咁高真係感覺好開心!蔥吞拿魚軍艦係食親日本野必點既一位,呢度既白芝麻好香,配堆吞拿魚軍蓉個吞拿魚味餘韻真係一流
texture好full!
灸三色壽司盛盒

呢個盛盒只係差火炙大拖羅未介紹,燒完之後果種吞拿魚既魚澀味出哂黎,好
!貨源非常唔錯!
焦糖玉子

玉子本身係凍既,燒左陣焦糖係面之後就有種冰火交融既感覺,個口感仲有啲似食緊蛋糕
用佢作結係一流!
總算食到一餐滿意既立食壽司店,第一印象良好,推薦!
三文魚
赤蝦