餐廳: 沙嗲王 (黃金廣場)
資訊:
條款及細則:

詳情可瀏覽:http://www.foodwisehk.gov.hk/zh-hk/food-wise-Eateries.php

2023-02-14 934 瀏覽
童年回憶沙嗲王🐇2人餐$258🥕白咖喱香茅豬扒飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️白咖喱汁夠多,食落鹹左少少,不過用黎餸飯都可以接受,白咖喱少少微辣,有4大塊香茅豬扒,好香口夠juice 。🥕沙嗲特選肩胛肥牛粉絲⭐️⭐️⭐️☆☆粉絲煮到十分入味,沙嗲好香,不過冇以前甘濃郁有d失望。🥕泰好味之叉燒豬頸肉+$18⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️豬頸肉燒得好香口,外脆內嫩,口味偏甜,夠大碟。🥕脆卜卜薯條+$10⭐️⭐️⭐️⭐️☆好大碟好多條,係粗薯條,炸得幾香脆可口。🥕台式涼拌小黃瓜⭐️⭐️⭐️⭐️☆小黃瓜幾新鮮,十分入味,夠酸微辣,好開胃。🥕菠蘿碧海⭐️⭐️⭐️☆☆顏色好靚,不過飲落5似菠蘿,有d波子汽水既感覺🥕火龍果蘋果梳打⭐️☆☆☆☆感覺好似冇乜味,就係普通但有顏色冇甘苦既梳打🥕甜品⭐️⭐️⭐️☆☆要左一杯雪糕,另一個係鮮芒果椰汁西米露,芒果夠甜,可惜椰汁味道怪怪有杏仁feel,而且好淡,西米係勁大粒個隻,5係平常食開糖水舖個d。======詳情======沙嗲王 (黃金廣場)銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場5樓================#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨
童年回憶沙嗲王

🐇2人餐$258

🥕白咖喱香茅豬扒飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥕沙嗲特選肩胛肥牛粉絲⭐️⭐️⭐️☆☆
粉絲煮到十分入味,沙嗲好香,不過冇以前甘濃郁有d失望。

沙嗲特選肩胛肥牛粉絲

沙嗲特選肩胛肥牛粉絲

🥕泰好味之叉燒豬頸肉+$18⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
豬頸肉燒得好香口,外脆內嫩,口味偏甜,夠大碟。

泰好味之叉燒豬頸肉

🥕脆卜卜薯條+$10⭐️⭐️⭐️⭐️☆
好大碟好多條,係粗薯條,炸得幾香脆可口。

脆卜卜薯條

🥕台式涼拌小黃瓜⭐️⭐️⭐️⭐️☆
小黃瓜幾新鮮,十分入味,夠酸微辣,好開胃。

台式涼拌小黃瓜

🥕菠蘿碧海⭐️⭐️⭐️☆☆
顏色好靚,不過飲落5似菠蘿,有d波子汽水既感覺

🥕火龍果蘋果梳打
左:火龍果蘋果梳打;右:菠蘿碧海

⭐️☆☆☆☆
感覺好似冇乜味,就係普通但有顏色冇甘苦既梳打

🥕甜品⭐️⭐️⭐️☆☆

鮮芒果椰汁西米露

======詳情======
沙嗲王 (黃金廣場)
銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場5樓
================
#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣美食 #RR銅鑼灣 #RR茶餐廳 #白咖喱香茅豬扒飯 #白咖喱 #香茅豬扒 #叉燒豬頸肉 #火龍果蘋果梳打 #菠蘿碧海 #菠蘿 #鮮芒果椰汁西米露 #椰汁西米露 #芒果 #薯條 #肥牛 #粉絲 #沙嗲 #沙嗲王
泰好味之叉燒豬頸肉
脆卜卜薯條